PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    
(NE)varnost na spletu - Delavnica za prostovoljce_ke

Ali kdaj pomislite, kaj vse preži na vas, ko se priklopite na splet – pa naj gre za domači prenosnik, pametni telefon ali skupne računalnike v knjižnici? Kaj storiti, če pomotoma odprete škodljivo priponko? Zakaj si je treba izmišljevati nemogoča gesla6&#3? Kako varni so v resnici vaši osebni podatki, gesla ali dostop do bančnega računa?

 

nevarnost-na-spletu_1350__1080__  

 

Vse to izveste na brezplačni interaktivni delavnici, na kateri bomo varno rabo spleta in potencialne nevarnosti predstavili s pomočjo resničnih primerov. Znanja vam bodo prišla prav tako v prostem kot v službenem času.

 

  • Varni na internetu: varni koraki pri uporabi interneta, zaščita naprav, zaščita zasebnosti in
    digitalne identitete, zaščita zdravja in okolja
  • Kako biti varni doma in v pisarni: kako prepoznati lažno e-pošto, kako se obvarovati pred virusi v priponkah, kako ravnati, če odpremo škodljivo priponko, kakšno je dobro in močno geslo, kaj je t. i. phishing napad in kako ga prepoznamo
  • Digitalna pismenost: nevarnosti, ki jih nove tehnologije predstavljajo, niso povezane le z virusi in neželeno elektronsko pošto, ampak tudi s potencialno škodljivimi in nelegalnimi vsebinami (sovražni govor, nasilne vsebine, zloraba osebnih podatkov in tudi kraja bančnih kartic)
  • Varna in ozaveščena uporaba spleta: kritično presojanje informacij, pridobljenih s pomočjo
    spleta, možne posledice nepazljivosti pri ohranjanju zasebnosti.
  •  

Obvezne predhodne prijave na povezavi.

Rok za prijave: 23. 2. 2023

Število mest je omejeno na največ 50.

 

Organizatorji: Slovenska filantropija, Pekarna Magdalenske mreže, Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto v okviru projekta Povezani v prostovoljstvu, ki ga financira Ministrstvo za javno upravo preko Sklada za NVO.Avtor:

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h
Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki