PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    

Naj prostovoljec in Naj prostovoljka zaposlen/a v javni upravi za leto 2022

 

Slovenska filantropija v imenu Slovenske mreže prostovoljskih organizacij od leta 2013 razpisuje natečaj za priznanje Naj prostovoljec in Naj prostovoljka zaposlen/a v javni upravi.

S priznanjem izpostavljamo zaposlene v javni upravi, ki v svojem prostem času opravljajo prostovoljsko delo in prispevajo k večji promociji prostovoljstva med zaposlenimi v javni upravi, saj lahko ti zaradi svojih znanj in izkušenj pomembno prispevajo k prostovoljskemu sektorju. Izbor poteka med kandidati, ki sodelujejo pri prostovoljskih projektih in se aktivno odzivajo na potrebe skupnosti ter pozitivno vplivajo nanjo.

 

Naziv NAJ PROSTOVOLJKA, ZAPOSLENA V JAVNI UPRAVI za leto 2022 prejme Vesna Burjak, imenovana na predlog Občine Črna na Koroškem

Vesna Burjak, zaposlena na OŠ Črna na Koroškem, je dolgoletna prostovoljka na različnih področjih in deluje kot povezovalni člen v svojem kraju. Številne prostovoljske aktivnosti izvaja ne samo v okviru šole, ampak tudi v Društvu prijateljev mladine Črna, Društvu literatov Mežiške doline, Kulturnem društvu Franc Piko in drugih. Je dolgoletna voditeljica in povezovalka dogodkov in koncertov na večjih kulturnih prireditvah v kraju, svoj prosti čas nameni ustvarjalnim delavnicam za otroke ter nudi pomoč in družabništvo osebi z avtizmom.

Ima izreden čut za sočloveka, njena pozitivna energija in življenjska naravnanost ter poseben odnos do soljudi pa jo oblikuje v prostovoljko, ki jo imajo ljudje zelo radi in ji zaupajo. V letu 2022 je opravila več kot 1.080 ur prostovoljskega dela. Po mnenju občine je »Vesna Burjak prostovoljka z velikim srcem, predana in sočutna. S svojim dolgoletnim prostovoljskim delom je pustila nesebičen pečat na razvoju prostovoljstva v kraju«.

IMG_7876

 

Naziv NAJ PROSTOVOLJEC, ZAPOSLEN V JAVNI UPRAVI za leto 2022 prejme Tadej Rogelja, imenovan na predlog Univerze na Primorskem.

Tadej Rogelj je zaposlen kot asistent na Univerzi na Primorskem, Fakulteti za turistične študije – Turistica, kot prostovoljec pa sodeluje v številnih prostovoljskih projektih pri  organizacijah, kot so: Športno kulturno turistično društvo Farjovca, Civilna zaščita, Pihalni orkester Komen, Jamarski klub Temnica in Javni zavod za turizem Občine Miren-Kostanjevica. Leto 2022 je najbolj zaznamoval njegov prostovoljski prispevek pri gašenju največjega gozdnega požara v zgodovini Slovenije, kjer je zgorelo več kot 2.000 hektarjev gozdnih in travniških površin. V sklopu tega je pomagal pri čiščenju poti, usmerjanju gasilcev, dostavljanju in razvozu hrane in pijače ter pri drugi logistični pomoči. Pokazal je veliko mero angažiranosti, odgovornosti, sočutja, znanja in pripravljenosti na pomoč. Tovrstne vrednote prenaša na študente in zaposlene ter jih spodbuja k aktivnemu vključevanju v prostovoljske aktivnosti. V letu 2022 je opravil 1.100 ur prostovoljskega dela.

 

Komisija se je odločila, da poleg glavnih nazivov Naj prostovoljka, zaposlena v javni upravi in Naj prostovoljec, zaposlen v javni upravi podeli tudi tri POSEBNA PRIZNANJA, in sicer: 

Jerneji Mastnak za izjemno  prostovoljsko udejstvovanje na področju humanitarnega dela.

Jerneja Mastnak, zaposlena na OŠ Frana Roša kot spremljevalka učencu s posebnimi potrebami, je srčna in humana sodelavka, ki na učence deluje spodbudno z namenom širjenja dobre volje, pozitivne energije in prostovoljstva. Aktivno prostovolji v društvu Enostavno Pomagam in znotraj šole ob posameznih prostovoljskih akcijah. Največji projekt, katerega je tudi ustanoviteljica, je Božičkova tovarna daril, preko katerega so do lanskega leta osrečili 7.000 otrok iz socialno ogroženih družin. Poleg tega sodeluje pri organizaciji Mikovega letovanja, kjer pomaga pri pripravi programa in izobraževanju novih vzgojiteljev. Njene besede: »Sreča je srečati pogled tistega, ki mu pomagam in nič na tem svetu ne šteje več kot to, da se zavedaš, da si nekomu ravno v tem trenutku povrnil upanje – upanje v boljši jutri.«

 

Nikolaji  Munih za dolgoletno in izjemno prostovoljsko udejstvovanje na področju medgeneracijskega sodelovanja.

Nikolaja Munih je ravnateljica na OŠ Miren, kjer podpira in spodbuja delo mladih prostovoljcev ter daje velik poudarek na medgeneracijsko prostovoljstvo in sodelovanje med generacijami. Je aktivna prostovoljka v organizacijah Rdeči križ – Območno združenje Tolmin, Spominčica Zgornjega Posočja in Lions klub Idrija. Vključuje se tudi v prostovoljske aktivnosti drugih lokalnih organizacij, kjer sodeluje pri dobrodelnih in prostovoljskih akcijah, ustvarjalnih in medgeneracijskih delavnicah, bralnih uricah med generacijami, praznovanju jubilejev starejših krajanov itd. Človeška stiska se je vedno dotakne in je vedno pripravljena pomagati. Njen moto je: »Ko dobro deliš, dobro množiš in življenje tako ali drugače vse povrne.«

IMG_7881 IMG_7886

 

Renati Rupreht za izjemno prostovoljsko udejstvovanje na področju dela z mladimi.

Renata Rupert je zaposlena na IV. OŠ Celje in večino prostovoljskega dela opravi v Prostovoljnem gasilskem društvu Vinska Gora, kjer je kljub epidemiji z novimi pristopi uspela ohraniti interes in kontinuiteto mladih za prostovoljsko gasilsko delo. Kot bolničarka se je tudi vključila v ekipo prve pomoči za primer nesreč na Rdečem križu - Območnem združenju Velenje in svoje znanje širi preko delavnic in predavanj. V letu 2022 je koordinirala in vodila aktivnosti večdnevne Gasilske olimpijade. Njene besede: »Biti gasilec je čast in odgovornost, pomeni delati za sočloveka. Gasilec ob pozivu ne razmišlja, da bi ostal doma, pravijo celo, da gre gasilec tja, od koder vsi bežijo.«

IMG_7902 IMG_7908

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h
Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki