PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    

VKLJUČEVANJE MIGRANTOV V IZOBRAŽEVANJE

Vabimo vas  na izobraževanje na temo vključevanja migrantov v izobraževanje, ki bo potekalo 4. in 5. maja 2023. Izobraževanje v obsegu 16 pedagoških ur je  namenjeno strokovnim delavcem na področju vzgoje in izobraževanja (osnovne in srednje šole) in strokovnim delavcem na področju izobraževanja odraslih.

 

Namen izobraževanja je krepitev kompetenc strokovnih delavcev, ki delajo na področju vzgoje in izobraževanja glede načinov vključevanja različnih skupin migrantov v izobraževanje tako otrok in mladih kot tudi odraslih:

  • Seznanjanje strokovnih delavcev z različnimi skupinami migrantov in njihovimi značilnostmi ter duševnim zdravjem v kontekstu vojn in migracij.
  • Seznanjanje strokovnih delavcev s poučevanjem slovenščine (kako usposobiti migrante, ki so brez izobrazbe ali pomanjkljivo izobraženi, da bodo zmožni v slovenskem jeziku tvoriti osnovne sporazumevalne vzorce v govornih položajih, ki so pomembni za njihovo preživetje v novem okolju) in z opismenjevanjem tujcev, ki niso pismeni v svojem jeziku (kako tujce hkrati opismenjevati in jih učiti slovenskega jezika).

 

Strokovni delavci se seznanijo s tem, kako vzpodbujati motivacijo za učenje, kakšne pristope in gradiva uporabiti, kako v poučevanje vključiti informacijsko tehnologijo, na kaj morajo biti še posebej pozorni pri delu s to zelo ranljivo skupino in kako povezati pouk slovenščine z ostalimi za njihovo preživetje pomembnimi dejavnostmi.

  • Seznanjanje strokovnih delavcev o kulturi, izkušnji medkulturnosti in kulturnem šoku, o modelu medkulturne senzibilizacije ter o pomenu medkulturnih kompetenc. Strokovne delavce bomo seznanjali o tem, kakšen je vpliv kulture na ravnanja posameznika, pa tudi na pomen izobraževanja in znanja za posameznika itd.

 

PRIJAVA: Prijave sprejemamo preko sistema KATIS do 27. 4. 2023.

 

Udeleženci prejmejo 1 točko.

Cena: 40,48 eur na udeleženca

 

Preliminarni program izobraževanja:

 

Četrtek, 4. maj

 

9.00 – 10.30 

Uvod - Begunci in migranti kot skupina brez zaščite človekovih pravic (vzroki migracij, značilnosti različnih skupin migrantov, vzroki za njihovo ranljivost) - predavanje: mag. Franci Zlatar

10.30 – 10.45

Odmor

10.45 – 13.00

Duševno zdravje v kontekstu vojn in migracij - predavanje: dr. Anica Mikuš Kos

13.00 – 13.45

Odmor

13.45 – 16.00

Slovenščina za preživetje -  delavnica: Anja Butala

 

Petek, 5. maj

 

9.00 – 10.30

Mreža ustanov, organizacij in programov za podporo migrantom ter možnosti prostovoljske podpore - delavnica: Tina Velišček

10.30 – 10.45

Odmor

10.45 – 13.00

Kultura, izkušnja medkulturnosti in kulturni šok, model medkulturne senzibilizacije, pomen medkulturnih kompetenc, delavnica: Ognjen Radivojević

13.00 – 13.45

Odmor

13.45 – 16.00

Opismenjevanje - delavnica: Anja Butala

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:



KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h




Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki