PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    
Dodatek za delovno aktivnost ostaja!

Dodatek za delovno aktivnost ostaja!

22.11.2019 

 

Dodatek za delovno aktivnost, ki se izplačuje delovno aktivnim prejemnikom denarne socialne pomoči, ostaja.

 

Po vetu državnega sveta v DZ namreč za njegovo ukinitev ni bilo zadostne večine. Za ukinitev bi moralo glasovati 46 poslancev, a jih je bilo za le 39, proti pa 20. Državni zbor je moral novelo zakona o socialnovarstvenih prejemkih, s katero je želelo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ukiniti dodatek za delovno aktivnost, obravnavati znova, potem ko je državni svet v začetku novembra nanj izglasoval veto. Podobno kot že ob prvem glasovanju v DZ, so se proti noveli ostro izrekli v Levici in SD. 

 

Hvala vsem podpisnikom poziva Slovenske filantropije, ki koordinira Slovensko mrežo prostovoljskih organizacij, Inštitutu 8. marec in CNVOS-u ter vsem poslancem, ki so glasovali proti ukinitvi. Avtor:

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h
Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki