PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    
Javni poziv za predloge prostovoljcev in organizacij za plakete Državnega sveta RS za leto 2024

Državni svet Republike Slovenije bo v znak počastitve 5. decembra, Mednarodnega dneva prostovoljstva, podelil plakete Državnega sveta najzaslužnejšim posameznikom in organizacijam s področja civilne družbe kot izraz sodelovanja Državnega sveta in civilne družbe pri širjenju in razvoju prostovoljstva. Slavnostna podelitev plaket Državnega sveta bo v četrtek, 5. decembra 2024, ob 11. uri, v dvorani Državnega sveta, Šubičeva ulica 4, Ljubljana.

 

V letu 2024 bo podeljenih največ petnajst plaket. Predlog za podelitev plaket najzaslužnejšim prostovoljcem, prostovoljkam in organizacijam lahko podajo državne svetnice in državni svetniki, interesne skupine Državnega sveta, komisije Državnega sveta ali organizacije civilne družbe, katere člani delujejo na področju prostovoljstva.

 

Zveze društev ali krovne organizacije, organizirane na območju celotne Slovenije, lahko Državnemu svetu predložijo le en predlog za podelitev plakete, ki mora biti usklajen v sklopu zveze ali organizacije. Društvo oziroma zveza društev, ki je član ali članica katerekoli zveze društev oziroma krovne organizacije, Državnemu svetu ne more samostojno predložiti svojega predloga za podelitev plakete.

 

Predloge za podelitev plaket bo obravnava Mandatno-imunitetna komisija Državnega sveta, ki bo pripravila predlog liste prejemnikov plaket, o njej pa bo odločil Državni svet.

 

Predlog naj vsebuje ime posameznika/posameznice oziroma organizacije s področja civilne družbe, za katere menite, da so v preteklosti največ prispevali k širjenju in razvoju prostovoljske dejavnosti, ki jo organizacija pokriva oziroma prostovoljstva v celoti.

 

Pri izboru bodo upoštevani naslednji kriteriji:   

  • prispevek k izboljšanju kakovosti življenja posameznikov in družbenih skupin ter k razvoju solidarne, humane in enakopravne družbe;
  • pomen dela z vidika vzgoje, vpliva na okolico in razvoja dejavnosti ter napredka organizacije;
  • prispevek h krepitvi medsebojne solidarnosti ljudi;
  • prispevek k družbeni povezanosti in sodelovanju pri reševanju problemov posameznikov in družbe;
  • spodbujanje razvoja človeških zmožnosti in vseživljenjskega učenja;
  • pomen opravljenega prostovoljskega dela za razvoj civilne družbe v Sloveniji ter pomen dela za širši razvoj Slovenije;
  • število let dejavnega prostovoljskega dela na področju, za katerega se predlaga prejem plakete.

 

Posamezniku se lahko plaketo podeli le enkrat.

 

Prosim vas, da obrazec s predlogom za obravnavo (Obrazec za organizacije ) pošljete najkasneje do srede, 16. oktobra 2024, na naslov Državni svet Republike Slovenije, Šubičeva ulica 4, 1000 Ljubljana, s pripisom »PLAKETE DRŽAVNEGA SVETA« (upošteva se datum poštnega žiga), ali po elektronski pošti na gp@ds-rs.si (upošteva se datum prejema v elektronski poštni predal). 

 

Upoštevali bodo le predloge, ki bodo pravočasno prispeli na predpisanem obrazcu, ki bo v celoti izpolnjen in podpisan s strani odgovorne osebe organizacije s področja civilne družbe, vodje interesne skupine Državnega sveta, predsednika komisije Državnega sveta oziroma državne svetnice ali državnega svetnika. Dodatnih prilog in obrazložitev ne bomo upoštevali.

 

O izbiri prejemnikov plaket bodo vse predlagatelje in nagrajence obvestili po elektronski pošti, navedeni v obrazcu, najkasneje do ponedeljka, 18. 11. 2024.

 

Pravilnik o priznanjih in plaketah Državnega zbora Republike Slovenije



Avtor:

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:



KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h




Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki