PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    
Poziv k imenovanju kandidatov za predstavnika PO v Svet vlade RS za spodbujanje razvoja prostovoljstva, prostovoljskih in nevladnih organizacij

Zaradi odstopa enega predstavnika PO v Svetu vlade RS za spodbujanje razvoja prostovoljstva, prostovoljskih in nevladnih organizacij v skladu s pozivom Ministrstva za javno upravo razpisujemo postopek izbora enega/ene (1) predstavnika/predstavnice (v nadaljevanju predstavnika) prostovoljskih organizacij v Svet Vlade RS za spodbujanje razvoja prostovoljstva, prostovoljskih in nevladnih organizacij.

Predstavnika se imenuje za štiri leta z enkratno možnostjo ponovnega imenovanja. Ena glavnih nalog sveta je spremljanje Strategije razvoja nevladnih organizacij in prostovoljstva.

Zaželeno je, da predstavnik PO dobro pozna področja delovanja prostovoljskih organizacij, razvojne dokumente, ki vplivajo na položaj prostovoljskih organizacij, potrebe širšega okolja in mednarodne trende.

V skladu z načeli demokratičnega izbora bomo postopek izbora predstavnika PO izvedli v skladu s Poslovnikom postopka izbora predstavnikov prostovoljskih organizacij v Svet vlade RS za spodbujanje razvoja prostovoljstva, prostovoljskih in nevladnih organizacij.

 

Kako poteka postopek?
Postopek izbora predstavnika poteka tako, da PO najprej predlagajo svoje kandidate. Med njimi se poskuša s soglasjem vseh kandidatov izbrati najprimernejšega. Če soglasja za imenovanje ni, se izvedejo volitve, v katerih lahko sodelujejo vse PO, ki so za to v naprej pokazale interes (se pravi, da so se prijavile samo kot volivci ali so predlagale tudi svojega kandidata).

V postopku izbora bodo torej lahko sodelovale samo tiste PO, ki bodo pravočasno poslale prijavnico.

Prijavnica za sodelovanje je v prilogi.

V primeru volitev bo predstavnik postal kandidat, ki bo prejel najvišje število glasov.

 

Rokovnik za izvedbo postopka izbora:
9. 8. 2022 – objava poziva za prijavo kandidatov in volilnih upravičencev
22. 8. 2022 – rok za oddajo prijav kandidatov in upravičencev
23. 8. 2022 ob 11:00 – seja komisije za pregled prijav
25. 8. 2022 – rok za dopolnitev prijav
26. 8. 2022 – objava seznama upravičencev in kandidatov
29. 8. 2022 ob 10:00 – javna predstavitev kandidatov in poskus imenovanja s soglasjem
29. 8. 2022 – začetek volitev (pogojno)
31. 8. 2022 – zaključek volitev (pogojno)
5. 9. 2022 ob 10:00 – seja komisije za pregled glasovnic in izdaja sklepa o imenovanju (pogojno)

 

Seje komisije za pregled prijavnic, za pregled glasovnic in javna predstavitev, se bodo odvile v prostorih Slovenske filantropije (Cesta Dolomitskega odreda 11, 1000 Ljubljana).

 

PO, ki bo predlagala svojega kandidata, mora v prijavnici obvezno navesti krajšo predstavitev kandidata. Iz predstavitve naj bodo razvidne njegove reference s področja poznavanja delovanja prostovoljskih organizacij, razvojnih dokumentov, ki vplivajo na položaj prostovoljskih organizacij, potreb širšega okolja in mednarodnih trendov.

 

Prijava mora vsebovati podpis zastopnika prostovoljske organizacije, žig organizacije in podpis kandidata, v kolikor se ga predlaga. V primeru pošiljanja prijave po elektronski pošti mora ta vsebovati faksimile podpisa ali skenirano podpisano prijavo.

Prijave pošljite:
• po pošti na naslov: Slovenska filantropija, Cesta Dolomitskega odreda 11, 1000 Ljubljana ali
• po elektronski pošti na: slovenska@filantropija.org

Ne glede na način ali datum pošiljanja mora prijava prispeti na enega od zgornjih naslovov najkasneje do 22. 8. 2022 do 12h.

 

Za dodatne informacije o postopku izbora smo vam na voljo na telefonu 01 433 40 24 ali na elektronski pošti slovenska@filantropija.org.

Vabimo vse zainteresirane prostovoljske organizacije, da sodelujete v postopku izbora.

 

OBRAZEC_za_prijavo_Svet_vlade_RS_dodatno_2022 

Poslovnik_postopka_izbora_predstavnikov_PO_v_Svet_Vlade_RS



Avtor:

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:



KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h




Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki