PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    
Poziv k imenovanju predstavnikov prostovoljskih organizacij v Odbor RS za podelitev državnih priznanj na področju prostovoljstva za obdobje 2024-2028

Na podlagi poziva Ministrstva za javno upravo Slovenska filantropija poziva članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij in druge prostovoljske organizacije k sodelovanju pri izboru štirih (4) predstavnikov prostovoljskih organizacij in štirih (4) njihovih namestnikov v Odbor Republike Slovenije za podelitev državnih priznanj na področju prostovoljstva za obdobje 2024-2028.

 

Kandidate lahko predlagajo samo nevladne organizacije, ki imajo status prostovoljske organizacije v skladu z 9. členom Zakona o prostovoljstvu oziroma vpisane v Vpisnik prostovoljskih organizacij in organizacij s prostovoljskim programom na AJPES. Vsaka prostovoljska organizacija lahko predlaga največ enega kandidata/eno kandidatko, lahko pa se prijavi tudi kot volivka.

 

Nominacijski postopek začne teči z 8. novembrom 2023.

 

Prijave lahko pošljete po pošti ali skenirano po e-pošti na: 
Slovenska filantropija, Cesta Dolomitskega odreda 11, 1000 Ljubljana 
E-naslov: slovenska@filantropija.org.

 

Obrazec za prijavo je dostopen tukaj.

 

Prijave morajo na zgornje naslove prispeti do vključno 22. novembra 2023 do 12. ure.

 

Po izteku nominacijskega postopka bo organizirana javna predstavitev kandidatov, kjer bo med njimi skušano doseči soglasje o izboru štirih  predstavnikov in štirih namestnikov. V kolikor soglasje ne bo doseženo, se bodo izvedle volitve. Vse prejete kandidature bodo v ta namen objavljene na spletni strani www.prostovoljstvo.org, pravico do glasovanja pa bodo imele samo nevladne organizacije, ki ima status prostovoljske organizacije v skladu z Zakonom o prostovoljstvu (je vpisana v vpisnik prostovoljskih organizacij in organizacij s prostovoljskim programom na AJPES-u) in ki bo poslala prijavo za sodelovanje v postopku.

 

Za postopek izbora predstavnikov prostovoljskih organizacij v Odbor RS za podelitev državnih priznanj na področju prostovoljstva velja naslednji rokovnik:

  1. 11. 2023 - objava poziva za prijavo kandidatov in volilnih upravičencev
  2. 11. 2023 - rok za oddajo prijav kandidatov in upravičencev
  3. 11. 2023 ob 11.00 - seja komisije za pregled prijav
  4. 11. 2023 – rok za dopolnitev vlog
  5. 11. 2023 - objava seznama kandidatov in seznama upravičencev za glasovanje na www.prostovoljstvo.org
  6. 12. 2023 ob 11.00 - javna predstavitev kandidatov in poskus imenovanja s soglasjem
  7. 12. 2023 - razpis volitev (pogojno, če soglasje ne bo doseženo)
  8. 12. 2023 - zaključek volitev (pogojno)    
  9. 12. 2023 - seja komisije za pregled glasovnic in izdaja sklepa o imenovanju (pogojno).

 

Kontaktna oseba za dodatne informacije glede postopka je Nina Lukashevich: nina.lukashevich@filantropija.org,  01 433 40 24 ali 051 389 895.

 

POSLOVNIK postopka izbora predstavnikov PO

POZIV k imenovanju predstavnikov PO

OBRAZEC za prijavo



Avtor:

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:



KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h




Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki