PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    
Prostovoljstvo v Sloveniji: psihološki pogledi in raziskave

Prostovoljstvo v Sloveniji: psihološki pogledi in raziskave

Pri Znanstveni založbi Filozofska fakulteta UL je izšla nova knjiga, ki sta jo uredili prof. dr. Eva Boštjančič in doc. dr. Katarina Babnik z Oddelek za psihologijo, Univerza v Ljubljani Prostovoljstvo v Sloveniji: psihološki pogledi in raziskave.

 

Bralec se ne bo le seznanil s pojavom, ampak bo pridobil tudi vpogled v to, kako ga raziskovati in kakšno je prostovoljstvo v Sloveniji v vsej svoji dinamiki in pojavnih oblikah, tudi z vidika udeleženih posameznikov – prostovoljcev. Spoznal bo, kdo so prostovoljci in zakaj, kaj v njihovem okolju prostovoljstvo spodbuja in podpira, kaj prinaša in obenem kaj storiti, da bo še bolj zaživelo. Gre za enega redkih poskusov poglobljenega in sistematičnega spoznavanja narave pojava, v katerega je, tako ali drugače, vključen pomemben delež prebivalcev Slovenije in to na najbolj različnih področjih, od sociale in varnosti do izobraževanja, vzgoje in kulture.
 

Knjiga je na voljo v Knjigarna Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani

 

https://knjigarna.ff.uni-lj.si/.../prostovoljstvo-v.../, do nje lahko tudi prosto dostopate na portalu E-knjige založbe https://e-knjige.ff.uni-lj.si/znanstvena.../catalog/book/310.

 Avtor:

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h
Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki