PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    

14. Dan za spremembe - Za(čutimo) dobro

DZS22_Banner_spletna_stran23

15. aprila 2023 bo potekala vseslovenska prostovoljska akcija, ki je nastala z namenom spodbujanja državljanov k aktivnemu odzivu na potrebe svoje skupnosti in ustvarjanju priložnosti, da se čisto vsak lahko preizkusi v vlogi prostovoljke ali prostovoljca. V organizaciji Slovenske filantropije bo akcija že štirinajsto leto zapored povezala številne akterje po celi Sloveniji, tokrat še posebej z namenom prostovoljskega prispevka k dobremu počutju in za širše dobro.

 

Letos se bodo v okviru 14. Dneva za spremembe po vsej Sloveniji organizirale akcije, ki bodo spodbujale in širile sporočilo Za(čutimo) dobro. Poglejte okoli sebe in takoj boste našli stvari, ki bi jih želeli spremeniti, ljudi, ki bi jim radi pomagali, naravo, ki bi lahko spet zadihala. Povežite se z drugimi organizacijami in šolami, sodelujte s podjetji, občinami in posamezniki v vašem kraju ter skupaj zasnujte konkretno akcijo, ki bo ustvarjala dobro v vaši skupnosti.

 

Prvi korak pri organizaciji Dneva za spremembe 2023 je, da ugotovite, kje vaša skupnost potrebuje spremembo na bolje. Razmislite, kako lahko spodbudite dejanja, ki bodo prispevala h gradnji boljše skupnosti, vzpostavljanju dobrega počutja in delovanju za širše dobro.

 

Aktivirate se lahko na različnih ravneh:

  • izvedete prostovoljsko akcijo znotraj vaše organizacije,
  • sodelujete v prostovoljski akciji v kraju, ki jo koordinira druga organizacija,
  • postanete nosilci oziroma koordinatorji prostovoljske akcije v svoji soseski.

 

Da boste akcije lažje načrtovali, smo vam pripravili priročnike za izvedbo akcij:

 

Prepuščamo vam proste roke pri odločitvi, kakšno akcijo želite izvesti, saj smo v preteklih letih zaznali, da so potrebe od kraja do kraja različne. Zavedamo se, da ste prav vi tisti, ki najbolje poznate razmere in težave v vaši okolici ter smo prepričani, da veste, kaj vaš kraj najbolj potrebuje.

 

Ko boste akcijo zasnovali, jo prijavite preko spletnega obrazca. Rok za prijavo akcij je letos 31. marec 2023. 

V primeru vprašanj nam pišite na danzaspremembe@filantropija.org ali pokličite na 051 775 237.

 

Prepričani smo, da lahko vsak nekaj prispeva. Vsak na svoj način in po svojih močeh!

PRIJAVA NA ENOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h


Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2023 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki