PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    

Naj prostovoljec zaposlen v javni upravi 2016

Naziv Naj prostovoljec, zaposlen v javni upravi, se podeljuje v okviru projekta Slovenska mreža prostovoljskih organizacij, ki ga financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Ministrstvo za javno upravo. Podeljevanje naziva je namenjeno prepoznavanju tistih zaposlenih v javni upravi, ki s svojim prostovoljskim delovanjem širijo solidarnost, povezujejo skupnost in navdihujejo sodelavce ter so tako promotorji prostovoljstva v javni upravi in zgled tudi v širši družbi.

 

 

Prejemnik naziva NAJ PROSTOVOLJEC ZAPOSLEN V JAVNI UPRAVI za leto 2016 je na predlog Občine Gornja Radgona Ivan Kramberger.

 

Ivan Kramberger je zaposlen na Ministrstvu za notranje zadeve kot policist na Policijski postaji Maribor. V letu 2016 je opravil okoli 1000 ur prostovoljskega dela. Deluje na različnih področjih prostovoljstva: je operativni gasilec, spremljevalec oseb z motnjami v duševnem razvoju in s cerebralno paralizo ter organizator mednarodnih mladinskih taborov. Aktiven je tudi pri iskanju pogrešanih oseb, sodeloval je pri aktivnostih v zvezi s povečanim prehodom migrantov v 2015 in odpravljanju naravnih nesreč. Že več let aktivno sodeluje na področju razvoja in promocije prostovoljstva tudi na nacionalni ravni in je član Etične komisije organiziranega prostovoljstva.

 

Ivan Kramberger kot prostovoljec deluje neposredno v svojem okolju in pomaga ljudem v najrazličnejših stiskah, hkrati pa z izkušnjami in osebno zavzetostjo aktivno prispeva tudi k sistemskim spremembam.

 

Poleg naziva Slovenska filantropija podeljuje tudi posebna priznanja, saj so bile vložene kandidature zelo izenačene. Prejmejo jih: 

 

Alenka Petkovšek za dolgoletno odgovorno delo in prizadevanja za enake možnosti otrok, mladine in družin.

 

Alenka Petkovšek je zaposlena na Mestni občini Ljubljana. Kot prostovoljka si že drugo desetletje izjemno prizadeva za večjo socialno enakost v naši družbi. V okviru projektov in programov Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje je sodelovala pri vzpostavitvi, razvoju in uresničevanju projektov, ki otrokom, mladim in družinam z družbenega dna pomagajo na poti iz revščine ter jim omogočajo vključevanje v kakovostne prostočasne aktivnosti. Z lastnim zgledom in plemenitostjo navdušuje tudi sodelavce, z njimi deli svoje vrednote in ideje, da bi skupaj naredili še več.

 

Marjeta Erdela za marljivo in dolgotrajno prostovoljsko delo v lokalni skupnosti.

 

Marjeta Erdela je zaposlena v upravi Občine Gornja Radgona. Že več kot 30 let deluje kot prostovoljka na različnih področjih: je gasilka, članica komisije pri Gasilski zvezi Gornja Radgona, tajnica in blagajničarka v gasilskem društvu ter članica občinskega štaba civilne zaščite in zato neprecenljiva prostovoljka v lokalni skupnosti. V letu 2015 je v času povečanega prehoda migrantov pomagala pri organiziranju in izvajanju aktivnosti v namestitvenem centru v Gornji Radgoni. Njeno prostovoljsko delo je zgled tudi za njene sodelavce, ki jih navdušuje in spodbuja za prostovoljsko delo.

 

Damjan Barut za viden prispevek na področju gasilstva in športa v občini Logatec

 

Damjan Barut je zaposlen v upravi Občine Logatec. Kot prostovoljec je aktiven v Prostovoljnem gasilskem društvu Laze-Jakovica in Smučarsko-skakalnem klubu Lovci na daljave. Je višji gasilski častnik, operativec in tudi predavatelj. V športnem klubu pomaga pri izvedbi tekem, bil je vodja rediteljev na državni tekmi, koordinator in pobudnik čistilnih akcij ter je aktivno vključen v vsako klubsko delovno akcijo. Pomembno je prispeval v skupnosti v času žledoloma 2014 in v času povečanih migracij 2015. Damjan Barut je s svojim zgledom in predanostjo prostovoljskemu delu navdih in spodbuda za vse zaposlene na občini Logatec.

 

Matjaž Poniž za delo na humanitarnem področju.

 

Matjaž Poniž je zaposlen kot občinski redar - vodja izmene v Mestni občini Koper. Kot prostovoljec deluje na humanitarnem področju, kjer prepleta pomoč beguncem, aktivno prostovoljsko delo v ekipi prve pomoči ter promocijo prve pomoči v širši javnosti. Svoje prostovoljsko znanje in izkušnje je povezal s službo in sicer s pobudo za namestitev defibrilatorjev v redarska vozila Mestne občine Koper. Matjaž Poniž je doslej izkazal veliko mero srčnosti in nesebičnosti pri pomoči sočloveku in pokazal, kaj pomeni biti prostovoljec v pravem pomenu besede.

 

Jože Kranjec za delo na področju zaščite in reševanja ter prenos znanja na mlade.

 

Jože Kranjec je že dolga leta aktiven prostovoljni gasilec-operativec. Opravljal je različne naloge kot poveljnik društva, podpoveljnik gasilske enote, član komisij za radijske zveze ter za odlikovanja in napredovanja. Skrbi za izdelavo poročil o intervencijah in vodenje evidenc. Je mentor gasilske mladine in skrbi za usposabljanja, pa tudi za nabavo in vzdrževanje gasilske opreme. Jože Kranjec je gasilec s srcem in dušo, na katerega se lahko vedno zaneseš in nič mu ni težko. Med gasilci je še posebej cenjen zaradi svojega znanja in izkušenj ter zaradi predanosti delu z gasilskim podmladkom.

Prejemniku naziva in vsem dobitnikom posebnih priznanj iskrene čestitke!

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h
Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki