PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    

8. Dan za spremembe - Dan za sodelovanje

 

 

8. aprila se bo odvil že 8. Dan za spremembe, ki ima letos podnaslov dan za sodelovanje. Velika vseslovenska prostovoljska akcija ponovno povezuje številne akterje po celi Sloveniji, letos še posebej z namenom spodbujanja in širjenja sodelovanja.

 

Slovenska filantropija kot glavni organizator Dneva za spremembe je v preteklosti akcije že obarvala medgeneracijsko in skupnostno, premagovali smo osamljenost, z izmenjavo oblačil in predmetov pomagali šolskim skladom in širili spoštovanje.

 

Direktorica Slovenske filantropije Tereza Novak pred akcijo poziva: »Sodelovanje je pot do uspeha. S številnimi akcijami izvedenimi v okviru Dneva za spremembe, smo že spreminjali zanemarjena igrišča v barvita mesta druženja, osamljene vsakdane v pomladni živžav, namenjali smo stari robi novo rabo. V soboto, 8. aprila bomo znova pokazali, da sodelovanje prinaša pozitivne rezultate in dobro voljo. «

 

S sloganom akcije Ne prepuščaj se toku, SPREMINJAJ tudi TI! že vsa leta nagovarjamo posameznika. Vsi smo lahko sprememba. V soboto se lahko vsak pridruži in preizkusi v vlogi prostovoljca. Na spletni povezavi www.filantropija.org/dan-za-spremembe preverite, kje potekajo akcije v vaši regiji, kaj se bo dogajalo, kdo vse sodeluje in poiščite kontakte organizatorjev.

 

Prostovoljske akcije, katerih rdeča nit je širjenje in spodbujanje sodelovanja, bodo potekale v 72 krajih, med organizatorji so šole, društva, občine in posamezniki, sodelovala bodo tudi podjetja. Prijavljenih je 129 akcij, v okviru nekaterih se je povezalo tudi več kot 27 organizacij. Po vsej državi bo na ta dan aktivnih več kot 460 organizacij (društev, občin, šol, podjetij, javnih zavodov) in več kot 8600 prostovoljcev.

 

Sodelujoči kraji (72):

Ajdovščina, Bovec, Banjšice, Celje, Cerknica, Cerklje na Gorenjskem, Črnomelj, Črenšovci, Dobravlje, Grgarske Ravne, Grad, Hrastnik, Ilirska Bistrica, Izlake, Izola, Jesenice, Kamnik, Kranj, Korte, Koper, Kuzma, Ljubljana, Loška dolina, Ljutomer, Logatec, Lovrenc na Pohorju, Litija, Lože pri Vipavi, Maribor, Murska Sobota, Metlika, Nova Gorica, Novo mesto, Na Fari, Otočec, Ormož, Puče, Polhov Gradec, Portorož, Ptuj, Piran, Prebold, Postojna, Ranče, Rakičan, Razkrižje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Slovenske Konjice, Spodnja vas, Selnica ob Dravi, Senovo, Sevnica, Spodnji Duplek, Sežana, Stara Cerkev, Selca, Selnica ob Dravi, Šentjur, Škocjanski zatok, Škocjan, Štanjel, Šentjur, Šempeter pri Gorici, Šempeter v Savinjski dolini, Trbovlje, Turnišče, Velenje, Vipava, Visoko, Zagorje ob Savi, Žalec.

 

Sodelujoče regije:

Gorenjska regija (8), Goriška regija (12), Jugovzhodna Slovenija (8), Koroška regija (5), Notranjsko kraška regija (5), Obalno kraška regija (12), Osrednjeslovenska (32), Podravska regija (19), Pomurska regija (12), Savinjska regija (10), Spodnjeposavska (2), Zasavska regija (6). 

Pozivamo vas, da predstavite vseslovensko akcijo, saj se lokalni organizatorji, med katerimi so tudi taki, ki sodelujejo že osmo leto, izjemno angažirajo in pripravljajo akcije, ki vključujejo veliko število sodelujočih in posledično prispevajo h konkretnim pozitivnim spremembam. V priponki vam pošiljamo tudi slikovni material. Naj bo 8. april resnično dan za sodelovanje!

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h
Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki