PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    

Poklicni profil mentorja

Slovenska filantropija je v projektu Slovenska mreža prostovoljskih organizacij pripravila podlage za vrednotenje dela mentorjev, koordinatorjev oz. organizatorjev prostovoljstva in osnove za izdelavo opisov njihovih delovnih nalog. Naš namen je prispevati doslej manjkajoči del k uresničevanju Zakona o prostovoljstvu in Strategije razvoja nevladnih organizacij in prostovoljstva. »Spodbujanje mentorstva prostovoljcev na vseh področjih« je namreč ukrep, s katerim Vlada RS v obdobju 2018—2023 sledi strateškemu cilju »spodbujati solidarnost in kakovostno prostovoljstvo ter razvoj različnih oblik prostovoljstva na lokalni in nacionalni ravni«.


Podlage za vrednotenje dela mentorjev, koordinatorjev oz. organizatorjev prostovoljstva glede na različne dejavnike so podrobno predstavljene v dokumentu z naslovom »Predlog za vrednotenje in upoštevanje dela mentorjev/koordinatorjev/organizatorjev prostovoljstva v prostovoljskih organizacijah in organizacijah s prostovoljskim programom«.

Poklicni profil mentorja oz. koordinatorja, organizatorja ali vodje prostovoljcev je skupaj z osnovami za izdelavo opisov njihovih delovnih nalog ter izhodišči za vključevanje mentorstva v razpise predstavljen v gradivu z naslovom »Pot do poklicnega profila mentorja/koordinatorja/organizatorja prostovoljcev«.


Oba dokumenta sta namenjena tako organizacijam v prostovoljskem sektorju kot financerjem, saj lahko prostovoljstvo le z novimi finančnimi spodbudami zagotovi kakovostno organiziranost in prispeva h kreiranju novih programov v podporo ranljivim članom skupnosti.

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h
Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki