PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    

Revije

14. številka: Odprta cona: Skupnost, skupnostni projekti in prostovoljske akcije

Odprta cona št. 14 je v celoti posvečena skupnostnim projektom, ki jih ustvarjajo ali sooblikujejo prostovoljci. Prostovoljsko delo močno povečuje pripadnost lokalni skupnosti, s prostovoljstvom se oblikujejo idejne skupnosti. Ker so nekatere skupnosti zaspale, je prav, da si preberete primere dobrih praks in najdete navdihe za vašo skupnost.

Odprta cona 14


13. številka: Odprta cona: Prostovoljstvo v bolnišnicah

Odprta cona št. 13 je v celoti posvečena prostovoljstvu v bolnišnicah. V njej so združeni prispevki prostovoljcev, nevladnih organizacij, organizatorjev in koordinatorjev prostovoljstva v slovenskih bolnišnicah, razmišljanja izkušenih nosilcev prostovoljskih projektov, pa tudi pogled na možnosti razvoja v prihodnje. Carolyn Roe in Niamh Moore, koordinatorici prostovoljcev v Our Lady Hospice v Dublinu na Irskem, ki sta obiskali forum o prostovoljstvu v bolnišnicah 2013, pa sta prispevali uspešen model prostovoljstva, ki so ga razvili v njihovi bolnišnici.

Odprta cona 13


12. številka: Odprta cona

V letu 2012, ko smo sestavljali program dela, smo se odločili da je čas, da pogledamo, kaj se na področju prostovoljstva dogaja v posamezni slovenski regiji, kakšne so razlike v organiziranosti, podpori lokalne skupnosti in kaj vidijo prostovoljci in prostovoljske organizacije kot izzive, ki jih je treba še nasloviti. Vprašanje za nas, Slovensko filantropijo je bilo, kaj moramo kot krovna nacionalna organizacija za razvoj prostovoljstva narediti, da bomo odgovorili na potrebe s terena. Obiskali smo 6 slovenskih regij in v obstoječi številki Odprte cone predstavljamo naše obiske ter ugotovitve s terena. 

Odprta cona 12


11. številka: Odprta cona

Da boste Zakon s podzakonskimi akti in s pogostimi vprašanji in odgovori ter drugimi relevantnimi informacijami, ki jih sistemska ureditev prinaša, našli na enem mestu, smo pripravili novo številko Odprte cone, posvečeno Zakonu o prostovoljstvu.

Odprta cona 11


10. številka: Odprta cona

V 10. številki Odprte cone smo za vas pripravili zanimive vsebine, ki so medgeneracijsko obarvane in spodbujajo k aktivnosti starejših.

Odprta cona 10


9. številka: Odprta cona

V 9. številki Odprte cone vam predstavljamo povzetke Evropskega leta prostovoljstva 2011.

Odprta cona 9


8. številka: Odprta cona

V 8. številki Odprte cone vam predstavljamo korporativno prostovoljstvo.

Odprta cona 8 (4,13 MB)


7. številka: Odprta cona

V 7. številki Odprte cone, ki prihaja v jesenskem času, pozivamo, da med načrte za novo sezono dodate tudi prostovoljsko delo.  

Odprta cona 7 (8,63 MB)


6. številka: Odprta cona

V 6. številki Odprte cone si lahko preberete o 11. Festivalu prostovoljstva mladih, vtise z Dneva za spremembe, zaključke 7. Slovenskega kongresa prostovoljstva, intervju z Darkom Nikolovskim, številne prostovoljske utrinke in aktualne novičke.

Odprta cona 6 (4,13 MB)


5. številka: Odprta cona, revija Slovenske mreže prostovoljskih organizacij

V 5. številki Odprte cone si lahko preberete o veliki prostovoljski akciji Dan za spremembe, intervju z šolskim ministrom Igorjem Lušičem, številne prostovoljske utrinke in aktualne novičke.

Odprta cona 5 (1,15 MB)


4. številka: Odprta cona, revija Slovenske mreže prostovoljskih organizacij

V 4. številki boste našli intervju s predsednico Slovenske filantropije Anico Mikuš Kos.

Odprta cona 4 (2,13 MB)


3. številka: Odprta cona, časopis o prostovoljstvu

Pri Slovenski filantropiji bo konec januarja izšla tretja številka časopisa ODPRTA CONA, časopis o prostovoljstvu.

Namen ODPRTE CONE je objavljanje koristnih informacij s področja prostovoljstva v Sloveniji in tujini v obliki novic, poročil, člankov, intervjujev, komentarjev, stripov, ilustracij, fotografij, križank, rebusov, ugank … Namenjen je tudi spodbujanje mladih h kreativnemu ustvarjanju.

V elektronski obliki časopis najdete v priponki. Še posebej bi vas vsi, ki smo sodelovali pri nastajanju časopisa, opozorili na anketo, ki nam bo v veliko pomoč pri nadaljenjm snovanju časopisa. Prosimo, izpolnite jo in nam jo pošljite na Slovenska filantropija, Poljanska cesta 12, 1000 Ljubljana, (za Odprto cono).

Izvod časopisa lahko dobite na Slovenski filantropiji (Poljanska cesta 12, 1000 Ljubljana).

Vabljeni k branju in ustvarjanju!

Časopis finančno podpirata Študentska organizacija Univerze v Ljubljani (www.sou-lj.si) in Veleposlaništvo Združenih držav Amerike v Sloveniji.

Odprta cona 3 (3,49 MB)


2. številka: Odprta cona, časopis o prostovoljstvu

Pri Slovenski filantropiji je oktobra izšla druga številka časopisa ODPRTA CONA, časopis o prostovoljstvu.

Namen ODPRTE CONE je objavljanje koristnih informacij s področja prostovoljstva v Sloveniji in tujini v obliki novic, poročil, člankov, intervjujev, komentarjev, stripov, ilustracij, fotografij, križank, rebusov, ugank … Namenjen je tudi spodbujanju mladih h kreativnemu ustvarjanju.

Več o možnostih sodelovanja si lahko preberete na straneh 14 in 15. Lahko pa nam tudi pišete na eva.gracanin@filantropija.org.

Izvod časopisa lahko dobite na Slovenski filantropiji (Poljanska cesta 12, 1000 Ljubljana). Elekronska verzija je v priponki.

Vabljeni k branju in ustvarjanju!

Časopis finančno podpirata Študentska organizacija Univerze v Ljubljani (www.sou-lj.si) in Veleposlaništvo Združenih držav Amerike v Sloveniji.

Odprta cona 2 (5,67 MB)


1. številka: Odprta cona, časopis o prostovoljstvu

Pri Slovenski filantropiji je aprila 2007 izšla prva številka časopisa ODPRTA CONA, časopis o prostovoljstvu.

Namen ODPRTE CONE je objavljanje koristnih informacij s področja prostovoljstva v Sloveniji in tujini v obliki novic, poročil, člankov, intervjujev, komentarjev, stripov, ilustracij, fotografij, križank, rebusov, ugank … Namenjen je tudi spodbujanju mladih h kreativnemu ustvarjanju

Več o možnostih sodelovanja si lahko preberete v prvi številki, ki jo objavljamo v prilogi, na straneh 14 in 15 ali na tej spletni strani pod rubriko Novice. Lahko pa nam tudi pišete na eva.gracanin@filantropija.org.

Izvod časopisa lahko dobite na Slovenski filantropiji (Poljanska cesta 12, 1000 Ljubljana).

Vabljeni k branju in ustvarjanju!

Odprta cona 1 (1,62 MB)

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h
Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki