PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    

Najboljša prostovoljska zgodba 2021

Slovenska filantropija je v sodelovanju z Društvom novinarjev Slovenije letos drugič razpisala natečaj za priznanje Najboljša prostovoljska zgodba 2021.

 

Najboljša prostovoljska zgodba leta 2021 je po mnenju komisije članek Skupaj bomo stopili tudi naslednjič avtorice Marije Šelek, novinarke revije Jana. 

 

Avtorica je v prispevku predstavila delo prostovoljcev, ki so pripravili kampanjo ob lanskem referendumu za vodo. Članek, ki je izšel v aktualnem trenutku, zgolj nekaj dni po referendumu, zavzeto opisuje zakulisje kampanje, v katero javnost prej ni imela vpogleda. V pogovorih s prostovoljci - z njihovimi osebnimi razmisleki in subjektivnimi "terenskimi" doživetji - prikaže mozaik zgodb, ki so stkale trdno prostovoljsko mrežo, brez katere bi se Slovenija težko uprla razdiralni politiki. V retrospektivi je mogoče zapis brati tudi kot napoved ljudskega triumfa na kasnejših parlamentarnih volitvah.

 

 

S subtilnimi opisi prostovoljskega dela Marija Šelek tudi v drugih svojih člankih - o protestih, okoljskih aktivistih, solidarnosti v lokalnih skupnostih - predstavlja tisti del družbenega življenja, ki tvori podstat našega sobivanja. Brez izdatne pomoči prostovoljcev javne institucije ne bi zmogle opravljalati svojega poslanstva, nemalokrat pa šele angažiranje civilne družbe doseže cilje, za katere državi ni mar. Marija Šelek s kakovostnim novinarskim delom beleži življenje, ki ga žarometi mnogokrat po krivici prezrejo.

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h
Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki