PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    

Prijava v Spletno aplikacijo za vodenje evidenc EVI

Z namenom olajšanja dela pri vodenju evidenc smo na Slovenski filantropiji, koordinatorici Slovenske mreže prostovoljskih organizacij, v sodelovanju s Pekarno Magdalenske mreže iz Maribora in Društvom za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto pripravili spletno aplikacijo za vodenje evidenc EVI

 

EVI je naslednica aplikacije PerunPro, ki jo več kot 550 organizacij v Slovenski mreži prostovoljskih organizacij uporablja za evidentiranje prostovoljskih ur že od leta 2011. Aplikacijo smo temeljito prenovili in jo nadgradili s številnimi funkcijami, ki bodo pripomogle k boljši učinkovitosti in organizacije nekoliko razbremenile časovno potratnega birokratskega dela.

 

Uporaba aplikacije je za vse organizacije, vključene v Slovensko mrežo prostovoljskih organizacij, na voljo za uporabo brezplačno.

 

Če se odločite, da želite aplikacijo uporabljati in imate že ustvarjen profil v prejšnji verziji aplikacije (PerunPro), vam ni potrebno storiti ničesar in lahko pričnete uporabljati aplikacijo EVI. Če prejšnje aplikacije še niste uporabljali, morate najprej skleniti dogovor o uporabi spletne aplikacije, nato pa vas ustvarimo račun in vam posredujemo uporabniško ime ter geslo.

 

Preden sklenete dogovor o uporabi aplikacije, se morate vključiti v Slovensko mrežo prostovoljskih organizacij, navodila so tukaj.

Nato pa sklenete še dogovor o uporabi spletne aplikacije, dostopen je na tej povezavi.

Aplikacija EVI je namenjena tako prostovoljcem kot organizacijam. 

Prostovoljci lahko prek aplikacije:

 • ustvarijo svoj profil
 • hitreje in lažje beležijo svoje prostovoljske ure in imajo nad njimi pregled, 
 • pošiljajo v potrditev organizaciji opravljene prostovoljske ure
 • prejmejo potrdilo o opravljenih urah od organizacije,
 • sklenejo dogovor o prostovoljskem delu z organizacijo
 • so obveščeni o aktivnostih, ki jih razpiše organizacija,
 • v klepetalnici klepetajo z mentorjem_ico in drugimi prostovoljci_kami 
 • in še marsikaj.

 

Prostovoljskim organizacijam bo aplikacija EVI pri evidentiranju dela prostovoljcev nova najboljša prijateljica. Z EVI bodo organizacije vse prostovoljske ure vnesle hitro in učinkovito, poleg tega EVI omogoča tudi hitro ustvarjanje poročil za financerje in AJPES in celo hitro in samodejno kreiranje grafov, da lahko organizacije učinkovitost prostovoljskega dela svoje organizacije potencialnim donatorjem in financerjem prikažejo tudi vizualno.

 

EVI bodo lahko prostovoljske dogovore sklepale in podaljševale kar na daljavopotrdila o opravljenem prostovoljskem delu pa bodo lahko prostovoljcem ustvarile in poslale v pičlih nekaj minutah.

 

Aplikacija je usklajena z Zakonom o prostovoljstvu, v njo pa lahko vnašate še več informacij, kot je minimalno zahtevano po zakonu z namenom, da imate zbrane vse informacije na enem mestu.

 

Evidenca prostovoljca in prostovoljskega dela je natančno določena v Zakonu o prostovoljstvu v 23. členu.

Evidenca vsebuje naslednje podatke:

 • naziv in sedež prostovoljske organizacije ali organizacije s prostovoljskim programom, osebno ime prostovoljca, datum rojstva, datum ali časovno obdobje, v katerem je prostovoljec delo opravil,
 • podatek o vrsti opravljenega prostovoljskega dela,
 • področje prostovoljskega dela po seznamu, določenim s predpisom na podlagi drugega odstavka 23.a člena tega zakona,
 • število opravljenih prostovoljskih ur glede na kraj izvajanja prostovoljskega dela,
 • število opravljenih prostovoljskih ur po vrsti in področju prostovoljskega dela in
 • navedbo osebnega imena in funkcije odgovorne osebe.

 

V primeru dodatnih vprašanj nas lahko kontaktirate na 01 433 40 24 ali slovenska@filantropija.org. Kontaktna oseba je Nina Lukashevich.

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h
Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki