PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    

Nacionalni teden prostovoljstva 2020

21. NACIONALNI TEDEN PROSTOVOLJSTVA (25. do 31. maj 2020)

Slovenska filantropija med 25. in 31. majem 2020 že tradicionalno organizira 21. Nacionalni teden prostovoljstva, katerega namen je praznovanje prostovoljstva ter prostovoljskih organizacij in zahvala prostovoljcem za njihovo udejstvovanje.

 

»V Sloveniji se lahko pohvalimo, da znamo stopiti skupaj, ko je potrebno, še posebej v vlogi prostovoljcev. Tudi izjemne razmere, kot smo jih živeli v preteklih treh mesecih, so lažje premagljive, če se v pomoč ljudem in državnim institucijam vključijo prostovoljci. Na ta način se lahko hitreje in učinkoviteje poskrbi za najranljivejše, zato je pomembno, da država prostovoljstvo podpira in ceni. Prostovoljke in prostovoljci povezani v nevladnih prostovoljskih organizacijah skrbijo za pestrost življenja v skupnosti, so velikokrat prvi, ki opozorijo na nepravilnosti v družbi, nudijo dodatno asistenco najranljivejšim prebivalcem, skrbijo za okolje, za široko mrežo športnih aktivnosti za vse generacije, za ohranjanje tradicije, za raznolikost kulturne ponudbe, vzpostavljajo nove povezave in iščejo alternativne rešitve in z vsem tem predstavljajo vezivo med ljudmi in varnost za vsakega, ki se znajde v stiski. Modra država/skupnost podpira prostovoljstvo na način zagotavljanja sredstev za delo prostovoljskih organizacij, za vzpodbujanje solidarnosti in medsebojnega povezovanja in za ustvarjanje razmer, ki omogočajo ljudem vseh generacij vključevanje v prostovoljstvo.« ­- Tereza Novak, izvršna direktorica Slovenske filantropije

 

Na Slovesni dan prostovoljstva, v ponedeljek, 25. maja, smo razglasili prejemnike nazivov:

 

Na Veseli dan prostovoljstva, 27. maja 2020, ste od prostovoljcev lahko prejeli časopis Dobra dela ne potrebujejo reklame, ki so ga med 10. in 12. uro delili po večjih krajih v Sloveniji. V njem lahko berete številne prostovoljke in prostovoljce, spoznate njihove izkušnje, različna področja prostovoljstva ter prostovoljske organizacije.

 

 

Kraji razdeljevanja: Brežice, Celje, Črna na Koroškem, Črnomelj, Divača, Domžale, Gornja Radgona, Hrpelje-Kozina, Izola, Kamnik, Kočevje, Koper, Kranj, Krško, Laško,Ljubljana, Ljutomer,Logatec, Maribor, Medvode, Metlika, Miren-Kostanjevica, Mirenski grad, Murska Sobota, Nova Gorica, Novo mesto, Poljčane, Postojna, Ptuj, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Semič,Sevnica, Sežana, Slovenj Gradec, Slovenske Konjice, Škofja Loka, Trbovlje, Tržič, Velenje, Vodice, Zagorje ob Savi in Žalec.

FOTOGRAFIJE

 

 

Ob tej priložnosti je Pošta Slovenije izdala priložnostne znamke in pisemske ovojnice, ki jih lahko naročite tudi od doma.

 

 

PRIJAVA NA ENOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h
Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2023 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki