PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    

Junaki našega časa

mail_pasica_junaki-1

 

Natečaj za podelitev naziva Junaki našega časa smo prvič razpisali v šolskem letu 2014/2015 z namenom razvoja prostovoljstva otrok in mladih na šolah in v dijaških domovih. Od takrat naziv podeljujemo vsako leto maja na Slovesnem dnevu prostovoljstva, ki poteka v okviru Nacionalnega tedna prostovoljstva. Pred tem je običajno marca objavljen razpis. Mentorje prostovoljstva na šolah sicer že ob začetku šolskega leta spodbujamo, da redno beležijo prostovoljske aktivnosti in prostovoljske ure – to je namreč eden izmed kriterijev, po katerih šola na novo pridobili ali potrdi naziv. Namen natečaja vsekakor ni tekmovanje, zato prijav ne točkujemo in ne razvrščamo. V kolikor katera prijava res pozitivno izstopa, podelimo kakšno posebno priznanje, o čemer odloča tričlanska komisija.

 

CILJI NATEČAJA SO:

  • krepitev solidarnosti v osnovnih in srednjih šolah ter dijaških domovih,
  • aktiviranje šolarjev za skupinske prostovoljske projekte, ki pomenijo novo kakovost življenja ali rešitev nekega problema v skupnosti,
  • promocija prostovoljstva med otroki in mladimi,
  • spodbujanje samoiniciativnosti otrok in mladih,
  • senzibiliziranje učencev za potrebe soljudi v ožjem in širšem okolju.

 

Na natečaju lahko sodelujejo učenke in učenci osnovnih in srednjih šol ter dijaških domov v Republiki Sloveniji. Lahko se povezujejo z drugimi zavodi in nevladnimi organizacijami, če to pomeni višjo kakovost prostovoljske aktivnosti ali močnejši pozitiven vpliv prostovoljske aktivnosti ali projekta.

jnc_za_splet

Več informacij: Vesna Strlič, vesna.strlic@filantropija.org, 01 433 40 24

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h
Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki