PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    

Naj mentor prostovoljcev 2023 in Naj mentorica prostovoljcev 2023

Med vsemi izjemno uspešnimi mentorji, ki so jih predlagale organizacije, je komisija izbrala posameznika, ki s svojim angažiranim delom s prostovoljci prinašata pozitivne spremembe v našo družbo.

 

IMG_2709

 

Naziv NAJ MENTORICA PROSTOVOLJCEV 2023 prejme Karlina Mermal, za izredno vodenje prostovoljcev in prostovoljk znotraj programa Starejši za starejše.  

 

Karlina Mermal je že več kot 15 let predana prostovoljka v programu Starejši za starejše. Od leta 2011 deluje tudi kot pokrajinska koordinatorica programa za Savinjsko dolino. V letu 2023 je koordinirala 81 prostovoljcev, ki so opravili 8300 prostovoljskih ur.

 

Prostovoljci opisujejo Karlino Mermal kot predano osebo, ki se zavzema za dobrobit in višjo kakovost življenja starejših ter za izjemno mentorico, s katero je privilegij delovati. S svojo prijaznostjo in odkritostjo ustvarja prijetno delovno okolje. Prostovoljcem daje jasne in pravočasne usmeritve, jih angažira za delo, podpira in motivira. V letih njenega mentorstva je v 10 društvih upokojencev, ki jih koordinira, sodelovalo 185 prostovoljcev. V program so vključili preko 5000 starejših in opravili več kot 46.276 obiskov.

 

Prostovoljka Romana Kolec je o mentorici zapisala: »Njena kombinacija strokovnosti, izkušenj in empatije je ključnega pomena pri uspehu in učinkovitosti našega dela. Skrbno je vodila proces mentorstva ter nudila dragocene nasvete in smernice, ki so mi pomagali razumeti in učinkovito uporabiti teorijo v praksi.«

 

IMG_2724

 

Naziv NAJ MENTORI PROSTOVOLJCEV 2023 prejme Stojan Bolič, za izjemno koordiniranje in mentorstvo prostovoljcem Območnega združenja Postojna - Pivka Rdečega križa Slovenije

 

Stojan Bolič je vse svoje življenje posvetil prvi pomoči, tako v profesionalnem kot prostovoljskem smislu. Zadnjih 12 let je izjemen in predan mentor ekipam prve pomoči. V letu 2023 je pod njegovim okriljem delovalo 18 prostovoljcev, ki so opravili 974 ur prostovoljskega dela.

 

Stojan prostovoljce motivira, vpliva na njihovo osebno rast, samozavest, skrbi za občutek pripadnosti in je njihov zgled. Pravijo mu »Ata Stojan« in »lokalni junak«. Odlikujejo ga predanost, poštenost, nadpovprečna zavzetost in iskrenost – vse to pa zna prenesti na člane ekip prve pomoči, ki so medsebojno izjemno povezani. Prav zaradi Stojana ostajajo dolgo aktivni v prostovoljski aktivnosti, ki zahteva veliko njihovega časa in tudi odgovornosti. Stojan je bil tudi pobudnik vzpostavitve mreže javno dostopnih defibrilatorjev v sklopu projekta »Ponosni, da lahko pomagamo« v Pivki.

 

Prostovoljka Petra Žele Šanj je o Stojanu zapisala: »Poučevanje prve pomoči in prenašanje znanja na druge vidi kot neposredno možnost nekomu rešiti življenje. Vsi tisti, ki se gibljemo v njegovi bližini, vsak trenutek čutimo strast, ki jo goji do življenja. S svojo prezenco in nastopom v sleherniku zbudi željo po tem, da bi znal pomagati, pristopil, bil drugačen od povprečja. Zavest o tem, da je potrebno pomagati vsakomur, Stojan vsekakor dviguje na višji nivo. Zaradi njega smo ljudje boljši.»

 

IMG_2736

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h
Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki