PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    

Naj mentor in Naj mentorica prostovoljcev 2021

Med vsemi izjemno uspešnimi mentorji, ki so jih predlagale organizacije, je komisija izbrala posameznika, ki s svojim angažiranim delom s prostovoljci prinašata pozitivne spremembe v našo družbo.

 

Naziv NAJ MENTOR PROSTOVOLJCEV 2021 prejme Nejc Benčič za kakovostno vodenje prostovoljcev in angažirano podporo njihovemu delu v javnem zavodu Mladi zmaji.

Nejc Benčič vodi enoti Uličnih zmajev in DigiMC v Mladih zmajih, poleg tega pa je tudi mentor mladim prostovoljcem, ki jih vodi pri pripravi in izvedbi aktivnosti, jim nudi podporo in odgovore na sprotna vprašanja ter opravljeno delo sproti evalvira. V letu 2021 se je izjemno izkazal predvsem na področju digitalnega mladinskega dela, ko je vzpostavil ekipo mladih prostovoljcev in jih preko strokovnega mentoriranja pripeljal do samostojnega vodenja posameznih sklopov digitalnega mladinskega centra. Skupaj s prostovoljcem glede na želje in pričakovanja določi delo, ki mu ustreza, zastavi načrt ter določi, katere kompetence bo pri tem bo posameznik pridobil.

Tudi prostovoljci potrjujejo, da Nejc spodbuja kreativnost in deljenje idej, je potrpežljiv in razumevajoč, pusti odprte roke pri izvajanju delavnic, a hkrati nudi potrebno podporo, za povrhu, kar gotovo pomaga h dobri prostovoljski izkušnji, pa je faca.

IMG_8170

 

Naziv NAJ MENTORICA PROSTOVOLJCEV 2021 prejme Ivana Karolina Tofant za kakovostno vodenje prostovoljcev in angažirano podporo njihovemu delu v Zvezi društev upokojencev Slovenije.

Gospa Tofant je že vrsto let angažirana prostovoljka, društvena koordinatorka v društvu upokojencev Štore in namestnica koordinatorke v pokrajinskem programu Starejši za starejše. V 18 letih je kot prostovoljka pridobila ogromno izkušenj in jih nesebično prenaša na prostovoljce, ki jih izobražuje in usposablja v več društvih upokojencev. Prostovoljce zna povezati in motivirati, z njimi se ukvarja tudi individualno, zato ne čudi, da jo opisujejo kot izjemno toplo, srčno in sočutno osebo, ki je predana tako prostovoljcem kot uporabnikom. Prostovoljcem daje občutek, da opravljajo pomembno delo, saj se jim večkrat zahvali, jim preda priznanja, voščila. Kot je v imenu prostovoljcev programa Starejši za starejše zapisala prostovoljka, gospa Ivanka, s tem, da je vedno pripravljena pomagati prostovoljcem in uporabnikom, kaže, kako preprosto je biti dober človek.

 

 

 

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h
Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki