PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    

Naj prostovoljec zaposlen v javni upravi 2017

NAJ PROSTOVOLJEC IN NAJ PROSTOVOLJKA ZAPOSLEN/A V JAVNI UPRAVI 2017

 

Ker želimo spodbujati prostovoljstvo med zaposlenimi v javni upravi, Slovenska filantropija razpisuje natečaj za podelitev naziva Naj prostovoljec, zaposlen v javni upravi. Letos je komisija v sestavi Mojca Žerovec (Ministrstvo za javno upravo), Nina Lukashevich in Tjaša Arko (obe Slovenska filantropija) odločila, da podeli en naziv NAJ PROSTOVOLJEC, ZAPOSLEN V JAVNI UPRAVI, za leto 2017, in dve posebni priznanji.

 

 

NAJ PROSTOVOLJEC, ZAPOSLEN V JAVNI UPRAVI, za leto 2017: 

 

Darko Anžiček

 

Darko Anžiček je zaposlen na Občini Krško. Kot prostovoljec deluje na različnih področjih: je inštruktor v Društvu potapljačev VIDRA, dolgoletni član Štaba CZ Občine Krško, ustanovni član Lions kluba Krško in deluje na področju medsebojne pomoči, še posebej otrokom in mladostnikom, ostarelim, bolnim in nemočnim ljudem, in na področju varovanja okolja.

 

 Je pobudnik ustanovitve podvodne reševalne postaje Krško. Posebno se je izkazal kot pobudnik, organizator in udeleženec številnih ekoloških akcij čiščenja rek, jezer in morja. Kot inštruktor skrbi za izobraževanje in usposabljanje novih rodov potapljačev in reševalcev. S svojim delom Darko Anžiček daje odličen vzor mlajšim generacijam ter promovira pomembnost prispevka vsakega posameznika na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami.

 

Za izkazovanje vrhunske strokovne usposobljenosti, izkušenosti, operativne aktivnosti in uspešnosti na področju podvodne reševalne dejavnosti na državni ravni je Darko Anžiček prejel zlati znak Podvodne reševalne službe Slovenije. V letu 2017 je opravil 700 ur prostovoljskega dela.

 

 

Posebno priznanje za svoje prostovoljsko delo kot zaposlen v javni upraviBranislav Vujičić – za delo z ranljivimi skupinami migrantov

 

Branislav Vujičić je zaposlen na Ministrstvu za finance v Službi za informacijske tehnologije in storitve. Že od leta 2014 je aktivni prostovoljec Slovenske filantropije in nudi učno pomoč ranljivim skupinam migrantov, predvsem pri učenju matematike, pa tudi pri drugih predmetih. Na tedenski ravni nudi po moč kar trem mladim migrantom: študentu beguncu pri matematiki na univerzitetni ravni, ki je izpit tudi uspešno opravil; dijaku srednje elektrotehnične šole pri fiziki, matematiki, računalništvu in elektrotehniki ter dijakinji gimnazije pri matematiki. Letos je tudi prevzel učno pomoč trem osnovnošolcem iz Konga.

 

Branislav Vujičić je pri opravljanju prostovoljskega dela vesten, natančen in se zelo dobro prilagaja potrebam posameznikov. Po naravi je optimist, njegov entuziazem in vztrajnost pa sta najboljša promocija prostovoljstva med sodelavci.

 

 

Posebno priznanje za svoje prostovoljsko delo kot zaposlen v javni upraviJože Končan za delo na humanitarnem področju in promociji prostovoljstva med mladimi

 

Jože Končan je zaposlen v Državnem zboru RS kot sekretar Komisije za nadzor javnih financ. S prostovoljskim delom se je začel ukvarjati ob rojstvu otroka z Downovim sindromom kot eden od ustanoviteljev in prvi predsednik Sekcije za Downov sindrom v okviru Sožitja. Je prostovoljec Območnega združenja Rdečega križa Ljubljana na področju spodbujanja mladih za krvodajalstvo in ustanovni član Kluba 100 kapljic, ki skupaj s člani Kluba 25 sodeluje pri promociji krvodajalstva.

 

Skoraj vsako leto Jože Končan skupaj z drugimi prostovoljci izvede predstavitev krvodajalstva in darovanja organov po smrti za zaposlene in poslance v Državnem zboru. Število krvodajalcev se je povečalo, več pa je tudi izjav za darovanje organov med zaposlenimi v Državnem zboru Republike Slovenije.

 

 

Dosedanji prejemniki naziva NAJ PROSTOVOLJKA / PROSTOVOLJEC ZAPOSLENA/ ZAPOSLEN V JAVNI UPRAVI:

 -  Matej Markovič, zaposlen na Ministrstvu za obrambo Republike Slovenije (za leto 2012)

 -  Boris Krabonja, zaposlen na Srednji ekonomski šoli Maribor (za leto 2014)

 -  Aleš Oven, zaposlen na Univerzi na Primorskem (za leto 2015)

 -  Ivan Kramberger, zaposlen na Ministrstvu za notranje zadeve (za leto 2016). 

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h
Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki