PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    

Naj mentor/ica

Med vsemi izjemno uspešnimi mentorji, ki so jih predlagale organizacije, je komisija izbrala posameznika, ki s svojim angažiranim delom s prostovoljci prinašata pozitivne spremembe v našo družbo.

Naziv NAJ MENTOR PROSTOVOLJCEV prejme Miralem Zec za kakovostno vodenje prostovoljcev in angažirano podporo njihovemu delu v Slovenskem društvu Hospic.


Miralem Zec je kot vodja prostovoljcev območnega odbora Ljubljana z izjemnim občutkom za sočloveka in individualnim pristopom do vsakega prostovoljca v letu 2020 koordiniral, vodil in motiviral 40 prostovoljcev; aktiven pa je bil tudi v nacionalnem delovanju društva. Timsko je povezoval svojo starostno zelo raznoliko ekipo prostovoljcev in vanjo vključeval tudi posameznike z večjo stopnjo tveganja socialne izključenosti. Spretno prepletanje znanja, življenjskih izkušenj in modrosti je v lanskem letu še posebej pokazal v režiji lutkovne igrice Jesen listka Timija, ki jo je izvedel s prostovoljci ob 25-letnici društva. Kot povedo sodelavci je s svojim prihodom v društvo prinesel veliko mero miru, potrpežljivosti, empatije in razumevanja. Temu pritrjujejo tudi prostovoljci - je namreč oseba, na katero se lahko vedno zanesejo; s svojim optimizmom in pozitivnostjo bodri prostovoljce ter ustvarja varno okolje, v katerem lahko brezskrbno delijo svoje zgodbe in težja občutja. In to, kot potrjujejo prostovoljci, počne srčno in predano!



Naziv NAJ MENTORICA PROSTOVOLJCEV 2020 prejme Senta Jevšenak za kakovostno vodenje prostovoljcev in angažirano podporo njihovemu delu v Celjskem mladinskem centru.


Kot mentorico prostovoljcev Celjskega mladinskega centra Sento Jevšenak ne odlikuje le vloga informatorke, koordinatorice in svetovalke, ampak tudi to, da pri svojem individualnem delu s prostovoljci veliko pozornosti namenja prepoznavanju njihovih močnih točk ter skupaj z njimi identificira željena področja vključevanja v prostovoljsko delo. Prostovoljce spodbuja k dodatnemu učenju, razvijanju lastnih projektov ter v celoti podpira njihov razvoj kompetenc, saj jim želi omogočiti tako osebni kot profesionalni razvoj; marsikatera zaposlitev je bila posledica načrtnega navezovanja stikov med prostovoljci in potencialnimi delodajalci. Razvoj prostovoljčevih kompetenc spremlja preko strokovnih metod in orodij, spodbuja pa tudi samorefleksijo za zaznavanje učnih napredkov. V letu 2020 je imela pomembno vlogo pri izvajanju ukrepov za zajezitev epidemije v Celju, saj je poleg mentorstva 36 prostovoljcem prevzela tudi koordinacijo dodatnih 45 prostovoljcev v okviru Civilne zaščite Celje, ki so med drugimi izvajali tudi varstvo otrok v času zaprtja vrtcev. Verjamemo, da bo kreativen ambient, ki ga za prostovoljce ustvarja Senta, tudi v prihodnje odlično kališče mladih prostovoljcev!


PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:



KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h




Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki