PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    

Naj prostovoljec in Naj prostovoljka zaposlen/a v javni upravi za leto 2021

Slovenska filantropija v imenu Slovenske mreže prostovoljskih organizacij od leta 2013 razpisuje natečaj za priznanje Naj prostovoljec in Naj prostovoljka zaposlen/a v javni upravi.

S priznanjem izpostavljamo zaposlene v javni upravi, ki v svojem prostem času opravljajo prostovoljsko delo in prispevajo k večji promociji prostovoljstva med zaposlenimi v javni upravi, saj lahko ti zaradi svojih znanj in izkušenj pomembno prispevajo k prostovoljskemu sektorju. Izbor poteka med kandidati, ki sodelujejo pri prostovoljskih projektih in se aktivno odzivajo na potrebe skupnosti ter pozitivno vplivajo nanjo.

 

Naziv NAJ PROSTOVOLJKA, ZAPOSLENA V JAVNI UPRAVI za leto 2021 prejme Maša Gril, imenovana na predlog Osnovne šole Šenčur.

 

Maša Gril je na OŠ Šenčur zaposlena kot specialna pedagoginja. Kot prostovoljka Dobrodelnega društva Petka za nasmeh pomaga starostnikom v Domu starejših občanov, s katerimi je navezala stik v začetku epidemije (nakupi, plačevanje položnic … za eno od stanovalk celo poiskala in pripeljala prijateljico). Med epidemijo je Maša Gril  veliko prostega časa namenila starostnikom, ki so ostali socialno izključeni, brez pomoči sorodnikov ali sosedov. V času zaprtja države je tako zanje aktivno skrbela, s tremi izmed njih pa je ohranila stik in tudi zanje še vedno skrbi. Skoraj vsak vikend pelje begunske otroke iz Azilnega doma Logatec na razne aktivnosti (kino, trampolin, gledališče, morje, plezanje, razne delavnice, muzeji ...). Zbira denarna in materialna sredstva za socialno ogrožene starostnike in begunske otroke. Ogromno energije vlaga tudi v zagovorništvo otrok pri Varuhu človekovih pravic. Maša Gril prostovoljstvo živi.  Vodila je posebni program Za lepšo starost, v okviru katerega so starejšim v socialni stiski s pomočjo donacij nudili frizerske in pedikerske storitve, in koordinirala projekt Širimo nasmehe, ne okužbe. V lanskem letu je opravila več kot 850 prostovoljskih ur.

Njene besede:

»Včasih se sprašujem, kje so meje prostovoljstva. Prostovoljstvo zame ni število ljudi, niso ure.  Preden rečem ne, dobro premislim. Če rečem ne in dve uri premišljujem, zakaj sem rekla ne, potem vem, da se nisem dobro odločila.«

IMG_8112

Komisija se je odločila, da poleg glavnega naziva Naj prostovoljka, zaposlena v javni upravi podeli tudi dve posebni priznanji, in sicer: 

  • Gospe Nataši Pavlovič za izjemno prostovoljsko udejstvovanje na področju dela z mladimi

Nataša Pavlovič je zaposlena na Centru za socialno delo Zasavje in je že več kot 10 let aktivna prostovoljka Društva prijateljev mladine Trbovlje. Njeno prostovoljsko delo je zajemalo mentorstvo mladim prostovoljcem, pripravo in izvedbo izobraževanja za prostovoljce in prireditev za družine, izvajanje projektnega dela, počitniško varstvo, delo s starši ter sodelovanje na raznolikih prostovoljskih akcijah (Počitniške kratkočasnice, Kostanjev piknik za družine, Tematske rojstnodnevne animacije, Fajn cajt, Rudnik Groze …). Veliko prostovoljskega dela opravi tudi v drugih organizacijah - Delavski dom Trbovlje, CZ, OZRK itd. V letu 2021 je tako opravila kar 849 prostovoljskih ur. Za svoje izjemno prostovoljsko delo je postala tudi NAJ prostovoljka Zasavja v Občini Trbovlje v letu 2021. Nataša s svojo srčnostjo, vztrajnostjo in pripravljenostjo pomagati daje zgled drugim zaposlenim in jih navdušuje za prostovoljstvo.

IMG_8131

  • Gospe Irmi Blazinšek za dolgoletno vsestransko prostovoljsko udejstvovanje v lokalni skupnosti

Irma Blazinšek je zaposlena na Občini Vojnik. Svojih ur prostovoljskega dela Irma ne šteje. Odkar pomni, se odziva na potrebe ljudi v svojem okolju. Prostovoljstvo je zanjo del vsakdanjika, predstavlja ji pridobivanje novih znanj in izkušenj ter sklepanje novih poznanstev. Je povezovalni člen med društvi v treh krajevnih skupnostih. Že več kot 40 let je članica pevskega zbora in večletna članica Turističnega društva Frankolovo, ki ga je uspešno oživila, ko je v kriznih časih  prevzela njegovo vodenje. Sodeluje s PGD Frankolovo, KO RK Frankolovo, Prosvetnim društvom in Društvom jadralnih padalcev. Za prostovoljce je značilno, da imajo veliko srce, in Irmo Blazinšek boste prepoznali prav po tem. S svojim prostovoljskim delom je zgled vsem sodelavcem v občini. Irma je vedno pripravljena priskočiti na pomoč, svoje delo opravlja s srcem in toplino. Pogosto je vezni člen med tistimi, ki potrebujejo pomoč, in tistimi, ki lahko pomagajo. Za svoje prostovoljsko delo je že prejela Priznanje Krajevne skupnosti Frankolovo in priznanje župana Občine Vojnik.

IMG_8139

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h
Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki