PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    

9. Slovenski kongres prostovoljstva

GRADIMO SKUPNOST ZA JUTRI

Ali veste, da kljub krizi narašča število posameznikov, ki želijo prispevati k boljšemu okolju, v katerem živijo in se pridružiti različnim prostovoljskim projektom? Jih znamo vključiti in prisluhniti njihovim idejam? Kaj lahko dosežemo, če se povežemo vsi trije sektorji družbe: nevladni, javni in tržni za izboljšanje življenja v skupnosti?

 

 

Letošnji kongres prostovoljstva smo namenili temi, ki se dotika vseh nas in skupaj smo iskali odgovore na spodnji vprašanji:

Kakšna je vloga prostovoljstva in kako lahko s pomočjo prostovoljstva gradimo skupnost? Kako povezati prostovoljske organizacije, javne institucije in podjetja?

 

V to tematiko smo se poglobili na 9. Slovenskem kongresu prostovoljstva, ki je pod sloganom »Gradimo skupnost za jutri« potekal v četrtek in petek, 5. in 6. decembra 2013 v Hotelu Diana v Murski Soboti.

 

Z nami so bili številni zanimivi gostje, prisluhnili smo inovativnim in edinstvenim oblikam dobrih praks iz Slovenije in tujine ter izmenjali izkušnje na delavnicah. 

 

Med drugimi so dobre prakse predstavili Joseph Adamo Mussomeli, veleposlanik Združenih držav Amerike in Estonec Marten Kaevats iz organizacije Community Tools OÜ. 

 

Kongres je ponudil odlično priložnost za vzpostavljanje in nadgradnjo prostovoljskih programov v posameznih organizacijah. Na kongresu ne boste pridobili samo novih znanj ter idej, temveč tudi široko mrežo organizacij, s katerimi boste lahko tudi v prihodnosti ustvarjali skupne prostovoljske akcije.

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h
Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki