PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    
Odprt poziv za naziv Prostovoljstvu prijazna občina 2021

Odprt poziv za naziv Prostovoljstvu prijazna občina 2021

Datum začetka: 10.2.2021
Datum konca: 29.3.2021

 

Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, že osemmindvajset let spodbuja razvoj prostovoljstva v Sloveniji. Prostovoljstvo se večinoma odvija v lokalnem okolju in zato je izjemnega pomena odnos občin do prostovoljskih organizacij in prostovoljcev.

 

S podelitvijo naziva »Prostovoljstvu prijazna občina« izpostavljamo občine, ki po mnenju Slovenske filantropije in članic Slovenske mreže prostovoljskih organizacij prepoznavajo pomen prostovoljskega dela občanov za življenje  v njihovi skupnosti, cenijo njihovo delo,  podpirajo prostovoljske organizacije in namenjajo del občinskih sredstev za razvoj prostovoljstva v svoji občini. Prvi naziv Prostovoljstvu prijazno mesto smo podelili leta 2014.

 

Izbrali smo deset priporočil, s katerimi lahko v občinski upravi podprete lokalne skupnosti pri prevzemanju aktivne vloge in pripomorete k boljšemu ter lažjemu delovanju prostovoljskih organizacij v svoji občini.

 

Priporočila za natečaj Prostovoljstvu prijazna občina 2021.pdf

 

Vse slovenske občine, ki cenite in spodbujate prostovoljstvo, vabimo k prijavi na razpis za pridobitev naziva Prostovoljstvu prijazna občina 2021.

I. Pridobitev naziva:

Prijavnica za pridobitev naziva

Postopek za pridobitev naziva

 

II. Potrditev naziva:

Prijavnica za potrditev naziva

Postopek za potrditev naziva 

 

Rok prijave za pridobitev in potrditev naziva je 29. marec 2021.

Prejemnike naziva bomo razglasili na Slovesni dan prostovoljstva, ki bo 18. maja 2021. 

 Avtor:

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h
Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki