PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    

STRATEŠKO NAČRTOVANJE PRIDOBIVANJA SREDSTEV V PROSTOVOLJSKIH ORGANIZACIJAH

pridobivanje

Članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij vabimo k udeležbi na brezplačnem izobraževanju STRATEŠKO NAČRTOVANJE PRIDOBIVANJA SREDSTEV V PROSTOVOLJSKIH ORGANIZACIJAH, ki bo potekalo v torek, 14. maja 2024 med 9.00 in 15.00 uro, v prostorih Socialne akademije (Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana).

 

Kot največja mreža prostovoljskih organizacij v Sloveniji ponujamo izobraževanje o možnostih financiranja prostovoljskih organizacij iz virov posameznikov in podjetij.

 

Na izobraževanju bo viš. pred. mag. Livija Rojc Štremfelj spregovorila o zbiranju sredstev za prostovoljske organizacije ter spodbudila o razmisleku o naslednjih temah:

  • Kateri načini zbiranja sredstev bi glede na človeški kapital najbolj ustrezali prostovoljski organizaciji,
  • Kako se pridobiva sredstva od posameznikov in kako od podjetij (motivi darovanja, piramida donatorjev, segmentacija, pridobivanje donatorjev, podpora in skrb za donatorje, sponzorstva, cause-related marketing, …)
  • Kaj moramo upoštevati pri administrativnem delu, ki ga prinaša pridobivanje sredstev, klasične tehnike in digitalni fundraising,
  • Kaj potrebujemo pri strateškem načrtovanju pridobivanja sredstev v prostovoljskih organizacijah (opredelitev izzivov in ciljev, vizija, poslanstvo, vrednote, identiteta, organizacijska struktura za fundraising, vloga upravnega odbora, priprava komunikacijskih strategij (mediji, socialna omrežja), izbor komunikacijskih orodij, priprava strateških tekstov za komuniciranje, predlagana orodja zbiranja sredstev …)

 

Pomembno!

  • Za udeležbo prosimo izpolnite prijavnico do torka, 7. maja 2024.
  • Število udeležencev je omejeno. Če bo prijav več, kot je prostih mest, bodo prednost imele organizacije, ki so se prijavile najprej in se v zadnjih treh letih niso udeležile tega izobraževanja.
  • V primeru premajhnega števila prijav bo izobraževanje odpovedano.
  • Obveznost organizacije je, da pred pričetkom prvega dela in po koncu zadnjega dela izpolni vprašalnik, ki ga bomo poslali prijavljenim organizacijam oz. njihovim predstavnikom.

 

Livija Rojc Štremfelj je magistra menedžmenta neprofitnih organizacij. Od leta 2015 je Certified Fund Raising Executive (CFRE), leta 2019 pa je izdala priročnik Igrišče: igraje do učinkovitejšega vodenja vaše neprofitne organizacije. V njem so povzete ključne ugotovitve njenega 20-letnega dela v tretjem sektorju kot prostovoljka in zaposlena. V letu 2022 je inovativno idejo Igrišča predstavila na svetovnem kongresu International Fundraising Congress na Nizozemskem in CEE fundraising konferenci v Bratislavi, sledila so gostovanja v Litvi in na Hrvaškem. Je višja predavateljica na Ekonomski fakulteti pri predmetu Management neprofitnih organizacij, gostujoča predavateljica na Fakulteti za uporabne družbene študije, delegatka Slovenije v European Fundraising Association ter članica European Research Network on Philanthropy..

 

V pričakovanju vaših prijav vas lepo pozdravljamo.

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h
Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki