PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    

Število okužb z virusom SARS-CoV-2 v Sloveniji se povečuje in lahko se zgodi, da bo organizacija dela v socialnovarstvenih zavodih zaradi odsotnosti zaposlenih ponovno otežena, pri tem pa so lahko v veliko pomoč prostovoljci in prostovoljke. Izkušnje iz jeseni in zime v letih 2020-2021 so namreč pokazale, da lahko tudi z laično pomočjo veliko prispevamo h kvaliteti življenja varovancev in stanovalcev zavodov. Tudi ob normalnem delovanju zavodov lahko prostovoljci veliko prispevajo k bolj kakovostnemu življenju stanovalcev in če znotraj zavoda že deluje skupina prostovoljcev, jo je veliko laže vključiti v nova dela, ki se pojavijo v času epidemije.

 

Da bo vključevanje prostovoljcev in prostovoljk med epidemijo in tudi po njej teklo čim bolj gladko, organiziramo brezplačno spletno mentorsko usposabljanje 28. 9. 2022 med 8.30 – 11.30Prijavite se preko spletnega obrazca.

 

Na usposabljanje ste vabljeni vsi, ne glede na to, ali prostovoljske programe že izvajate, prostovoljstvo šele načrtujete ali pa o tem sploh še niste razmišljali!

Govorili bomo o tem, kako vključiti prostovoljce, katera dela so zanje primerna in na kaj moramo biti pozorni in poiskali odgovore na naslednja vprašanja:

  • Kaj doprinaša prostovoljstvo znotraj socialnovarstvenih zavodov?
  • Kako ga vzpostaviti v skladu z zakonodajo?
  • Kako pridobiti in izbrati primerne prostovoljce?
  • Na kaj moramo biti pozorni, ko prostovoljci delajo?
  • Kaj posameznike motivira za prostovoljstvo?
  • Kaj doprinašajo prostovoljci v času epidemije in kako lahko sodelujemo?

Posebno pozornost bomo namenili tudi praksam in izkušnjam iz minulih dveh let.

Izobraževanje bo vodila Tjaša Arko.

Dodatno podporo bomo zavodom nudili pri pridobivanju in usposabljanju prostovoljcev, z objavami potreb v posredovalnici prostovoljskih del in na družbenih omrežjih, s spletnimi izobraževanji za prostovoljce in svetovanjem za mentorje prostovoljcev.

Za morebitna vprašanja in dodatne informacije smo vam na voljo po elektronski pošti ali telefonu, katarina.rotar@filantropija.org, 070 130 881.

PRIJAVA NA ENOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h


Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2022 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki