PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    
To so Naj prostovoljci v Mestni občini Koper 2022!

V ponedeljek se je Koprska občina skupaj s Slovensko filantropijo zahvalila vsem prostovoljcem za njihovo delo, pa tudi tistim, ki so na področju prostovoljstva tekom leta naredili še korak dlje.

 

Na natečaj je letos prispelo devet prijav, Mestna občina Koper in Slovenska filantropija pa sta podelili nazive naj prostovoljec in naj prostovoljka v dveh starostnih kategorijah, poleg tega pa še eno priznanje za posebne dosežke.

 

podelitev1

 

Nagrajenki in nagrajenec so:

 

Priznanje za naj prostovoljko v starosti med 30 in 65 let je prejela Marija Colja, ki velik del svojega prostega časa namenja prostovoljstvu, tudi gasilstvu. Letošnje leto jo je ta izbira še posebej zaznamovala, saj je bila veliko na terenu in med drugim pomagala gasiti največji požar v Sloveniji. V okviru Prostovoljnega gasilskega društva Pobegi – Čežarji deluje kot tajnica in članica upravnega odbora ter mentorica mladim prostovoljcem. Mlade usposablja za delo, jim predaja svoje znanje in izkušnje ter nanje prenaša pomembne vrednote solidarnosti, pomoči, humanosti in predvsem srčnosti. Med prostovoljce vključuje otroke z omejitvami v gibanju, s svojim delom pa pozitivno vpliva tako na skupnost kot na posameznike. V zadnjih treh letih je opravila več kot 900 prostovoljskih ur.

 

podelitev3

 

Naj prostovoljec v kategoriji nad 65 let je postal Drago Verlič, in sicer na predlog Območnega združenja Rdečega križa Koper. Njegovo obsežno delovanje je v zadnjih letih vključevalo vodenje prikazov temeljnih postopkov oživljanja in predstavitev osnov prve pomoči, opravljanje prostovoljskega dela na vhodu v urgenco Splošne bolnišnice Izola in na cepilnih mestih koprskega zdravstvenega doma ter pomoč v zbirnem centru pomoči za begunce ob izbruhu vojne v Ukrajini. Vse to dokazuje, da njegovo udejstvovanje vodi želja po vzgajanju mladih za boljši jutri. Med drugim sodeluje z Osnovno šolo Elvire Vatovec Prade pri usposabljanju učencev v znanju prve pomoči. Predlagatelji so ga opisali kot notranje motiviranega, vestnega, srčnega in odgovornega človeka ter izjemnega podajalca vsebin prve pomoči za mlajše generacije. V zadnjih treh letih je opravil več kot 460 prostovoljskih ur.

 

podelitev4

 

Posebno priznanje je šlo v roke Ani Krečar na predlog Zveze društev upokojencev Mestne občine Koper in Centra dnevnih aktivnosti za starejše občane Mestne občine Koper. Ana Krečar v različnih organizacijah vodi skupine za samopomoč in pogovorne skupine, ko pa se kdo znajde v stiski, mu pomaga tudi na individualni ravni. V zadnjih treh letih je opravila več kot 421 prostovoljskih ur in tako prispevala k zmanjševanju stisk velikega števila ljudi, opolnomočenju posameznikov ter preprečevanju socialne izključenosti najranljivejših skupin in oseb v stiski. Njeno delo je nedvomno zgled tako mlajšim kot starejšim generacijam.

 

Župan Mestne občine Koper Aleš Bržan je ob vročitvi priznanj izpostavil, da so prostovoljci zaklad celotne skupnosti. Nobena institucija ne more nadomestiti pomena pomoči, ki jo dobimo od svojega soseda, prijazne občanke ali morda od popolnega neznanca, ki je zaznal našo stisko. Vsem prostovoljcem je izrekel hvaležnost za njihovo delo in jih povabil, da bi v prihodnje pomagali navdihovati nove generacije.Avtor:

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h
Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki