PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    
1. Seja Sveta Vlade NVO

1. Seja Sveta Vlade NVO

22.11.2019 

 

V petek, 22. novembra 2019 je v prostorih vlade potekala 1. seja Sveta Vlade Republike Slovenije za spodbujanje razvoja prostovoljstva, prostovoljskih in nevladnih organizacij.

Zbrane je uvodoma nagovorila državna sekretarka na Ministrstvu za javno upravo Mojca Ramšak Pešec, ki je poudarila pomen sveta ter izpostavila, da so člani sveta odločilen partner pri izvajanju Strategije razvoja NVO in prostovoljstva, imajo vpogled v kapacitete nevladnega sektorja in prostovoljstva, ministrstva pa so tista, ki moramo vedeti, kako vključiti nevladne organizacije v oblikovanje in izvajanje javnih politik.

 

 

Po besedah državne sekretarke z nevladnimi organizacijami zelo dobro sodelujemo, kar nam daje osnovo za nadaljnje, še globlje sodelovanje. Tako vlada kot nevladne organizacije smo pred številnimi izzivi današnje družbe, s sodelovanjem smo že ustvarjali dobre zgodbe in verjamemo, da bo tako tudi v prihodnje. Prav nevladne organizacije so tiste, ki so ljudem najbližje, imajo pomembno vlogo v družbi.

 

Ramšak Peščeva je članom zaželela uspešno delo in sodelovanje, člani sveta pa so se v nadaljevanju posvetili imenovanju predsednika Sveta Vlade Republike Slovenije za spodbujanje razvoja prostovoljstva, prostovoljskih in nevladnih organizacij, obravnavali in sprejeli so poslovnik za svoje delovanje, sledila je razprava o stanju in načrtih v zvezi s skladom za razvoj NVO. Člani so obravnavali tudi izvrševanje nekaterih členov Zakona o nevladnih organizacijah in Zakona o prostovoljstvu, ki se nanašajo na podporo vsebinskim mrežam po resorjih ter financiranju prostovoljskih organizacij, prostovoljskega dela na lokalni ravni in promocijo.

 

Člani sveta so za svojega predsednika določili Bojana Golčarja, predstavnika nevladnih organizacij in za podpredsednico Eriko Lenčič Stojanovič, predstavnico Ministrstva za javno upravo.

 

Več od delovanju in nalogah Sveta Vlade Republike Slovenije za spodbujanje razvoja prostovoljstva, prostovoljskih in nevladnih organizacij na spletni strani ministrstva.



Avtor:

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:



KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h




Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki