PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    
Postopek izbora predstavnikov prostovoljskih organizacij v Odbor RS za podelitev državnih priznanj na področju prostovoljstva

Postopek izbora predstavnikov prostovoljskih organizacij v Odbor RS za podelitev državnih priznanj na področju prostovoljstva

05.11.2019 

 

Na podlagi poziva Ministrstva za javno upravo Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva razpisuje postopek izbora 4 predstavnikov prostovoljskih organizacij in 4 njihovih namestnikov v Odbor RS za podelitev državnih priznanj na področju prostovoljstva.

 

Kandidate lahko predlagajo nevladne organizacije, ki izpolnjujejo pogoje za pridobitev statusa prostovoljske organizacije (pravne osebe zasebnega prava, katerih delovanje je z zakonom opredeljeno kot nepridobitno in katerih osnovna dejavnost ni v nasprotju z opredelitvijo prostovoljstva določenega v 2. členu Zakona o prostovoljstvu in ki zagotavljajo in usposabljajo prostovoljce za prostovoljsko delo ali v katerih se prostovoljsko delo izvaja v dobro drugih ali v splošno korist).

 

Vsaka prostovoljska organizacija lahko predlaga največ enega kandidata/eno kandidatko. Nominacijski postopek začne teči z 4. novembrom 2019.

 

Prijave lahko pošljete po pošti ali skenirano po e-pošti na
Slovenska filantropija, Cesta Dolomitskega odreda 11, 1000 Ljubljana 
E-naslov: slovenska@filantropija.org.

 

Obrazec za prijavo je dostopen tukaj.  

Prijave morajo na zgornje naslove prispeti do vključno ponedeljka, 18. novembra 2019 (ne glede na način oddaje).  

 

Po izteku nominacijskega postopka bo organizirana javna predstavitev kandidatov, kjer bo med njimi skušano doseči soglasje o izboru 4  predstavnikov in 4 namestnikov. V kolikor soglasje ne bo doseženo, se bodo izvedle volitve. Vse prejete kandidature bodo v ta namen objavljene na spletni strani www.prostovoljstvo.org, pravico do glasovanja pa bodo imele samo nevladne organizacije, ki ima status prostovoljske organizacije v skladu z Zakonom o prostovoljstvu (je vpisana v vpisnik prostovoljskih organizacij in organizacij s prostovoljskim programom na AJPES-u) in ki bo poslala prijavo za sodelovanje v postopku.  

 

Za postopek izbora predstavnikov prostovoljskih organizacij v Odbor RS za podelitev državnih priznanj na področju prostovoljstva velja naslednji rokovnik:

4. 11. 2019: pričetek kandidacijskega roka

18. 11. 2019: konec kandidacijskega roka

19. 11. 2019: pregled prejetih prijav kandidatov/-tk

21. 11. 2019: dopolnitev vlog

22. 11. 2019: objava seznama kandidatov in seznama upravičencev za glasovanje na www.prostovoljstvo.org

28. 11. 2019: predstavitev kandidatov ob 10h na Slovenski filantropiji, Cesta Dolomitskega odreda 11, Ljubljana, kjer se skuša doseči soglasje o predstavnikih in namestnikih

28. 11. 2019: razpis volitev o predstavnikih in namestnikih (pogojno, če soglasje ne bo doseženo)

3. 12. 2019: konec volitev (pogojno)    

4. 12. 2019: pregled glasovnic in objava seznama predstavnikov

 

Kontaktna oseba za dodatne informacije glede postopka je Nina Lukashevich: nina.lukashevich@filantropija.org,  01 433 40 24 ali 051 389 895.

 

POSLOVNIK postopka izbora predstavnikov PO

POZIV k imenovanju predstavnikov PO

OBRAZEC za prijavo



Avtor:

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:



KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h




Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki