PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    
Vabilo za vključitev v intenzivno podporo in mentorstvo na področju prostovoljstva v letu 2020

Vabilo za vključitev v intenzivno podporo in mentorstvo na področju prostovoljstva v letu 2020

11.02.2020 

 

Spoštovani!

V okviru projekta Slovenska mreža prostovoljskih organizacij vabimo k sodelovanju nevladne organizacije, ki bi se rade okrepile na področju prostovoljstva. V intenzivno podporo in mentorstvo na področju prostovoljstva v letu 2020 bomo vključili osem nevladnih organizacij.

 

NAMEN podpore je krepitev posameznih nevladnih organizacij, da z dobro organiziranim prostovoljskim delom laže dosegate svoje poslanstvo, s pridobljenim znanjem skrbite za kakovostno delo s prostovoljci in širite svoje aktivnosti.

 

Podpora Slovenske filantropije bo vključevala:

  • intenzivno petdnevno usposabljanje oseb, ki so odgovorne za prostovoljstvo v organizacijah (pridobili boste znanje, kako pripraviti organizacijo na prostovoljsko delo in voditi prostovoljce, spoznali načine pridobivanja in izbora prostovoljcev, uveljavljanje Zakona o prostovoljstvu v praksi, raziskovali motivacijo in najboljše načine nagrajevanja prostovoljcev, spoznali razloge za konflikte v prostovoljstvu in pristop k njihovemu reševanju; delali bomo na konkretnih primerih, se učili drug od drugega in iskali načine izboljšanja organiziranja prostovoljskega dela v sodelujočih organizacijah);
  • svetovanje in mentorstvo v elektronski obliki, po telefonu ali osebno.

 

PRIJAVA

V kolikor menite, da bi vam ta znanja koristila in omogočila, da prostovoljstvo v vaši organizaciji prestavite na višjo raven, do 17. februarja 2020 pošljite v celoti izpolnjeno prijavnico na naslov Slovenske filantropije ali slovenska@filantropija.org.  

 

IZBOR

Pogoji sodelovanja in kriteriji so podrobno predstavljeni v priponki.

V kolikor bo prijav več, bo tričlanska komisija na Slovenski filantropiji naredila izbor sodelujočih.

Pomembno: Prostovoljska organizacija zagotovi vsaj enega predstavnika, ki je v organizaciji odgovoren za prostovoljstvo in se bo udeležil celotnega 5-dnevnega usposabljanja ter pripravil načrt izboljšav prostovoljstva v organizaciji. Zaželeno je, da organizacije zagotovijo sodelovanje dveh predstavnikov, saj se je po dosedanjih izkušnjah izkazalo, da je medsebojna podpora pri uvajanju sprememb v organizacijo zelo dragocena. Udeleženci usposabljanja bodo v svojih organizacijah namreč po zaključenem procesu podpore skrbeli za to, da bo kakovostno delo s prostovoljci ostalo stalna praksa.

 

DOGOVOR

Z izbranimi organizacijami bomo sklenili pisni dogovor o sodelovanju v procesu strokovne krepitve na področju prostovoljstva.

 

USPOSABLJANJE

Usposabljanje bo potekalo v Velenju v dveh delih:  

1.      del (tri dni od 9.00 do 16.00): 9. – 11. marca 2020

2.      del (dva dni od 9.00 do 16.00): 16. in 17. aprila 2020

 

Gostitelj usposabljanja je Društvo NOVUS, Regionalno stičišče NVO savinjske regije NOVUS.

Usposabljanje je brezplačno. Organizator poskrbi za napitke in prigrizke v odmorih, ostalo prehrano in morebitno bivanje pa morajo zagotoviti organizacije same.

 

V času med prvim in drugim delom usposabljanja udeleženci pripravijo načrt izboljšav na področju prostovoljstva na podlagi prepoznanih priložnosti znotraj posamezne organizacije. Načrt predstavijo na drugem delu usposabljanja.

 

Izvajalke usposabljanja: Tjaša Arko, Mateja Slapnik in Andreja Hleb.

 

POTRDILO

Po končanem usposabljanju bodo udeleženci prejeli potrdilo o opravljenem 40-urnem intenzivnem usposabljanju. Prejmejo ga samo tisti udeleženci, ki svoje obveznosti opravijo v celoti.

 

INFORMACIJE

Za vaša dodatna vprašanja smo vam na voljo na andreja.hleb@filantropija.org.

 

Prijazno vabljeni k razvoju kakovostnega prostovoljstva!



Avtor:

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:



KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h




Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki