PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    
Murska Sobota podelila nagrade prostovoljcem

Mestna občina Murska Sobota, nosilka naziva Prostovoljstvu prijazna občina, je 20. januarja 2023 v Gledališču Park podelila priznanja svojim prostovoljcem. 

 

Župan Damjan Anželj se je v nagovoru zahvalil prostovoljcem, ki vsakodnevno in s posebnim poslanstvom prinašajo žarke svetlobe in toplino vsem, ki pomoč potrebujejo: »Ponosen sem, da so med nami posamezniki, ki so pripravljeni pomagati v vseh življenjskih situacijah. Prostovoljci so tisti, ki so poleg pripadnikov civilne zaščite, gasilcev in vojske zmeraj v prvih linijah, najsi gre za poplave, žled ali požar. Prostovoljci so tisti, ki so se številčno odzvali in pomagali na različnih področjih med epidemijo. Prostovoljci so tisti, ki skrbijo za starejše in osamljene, zbirajo hrano, obleko, opremo, finančna sredstva za ljudi na robu in v stiski. Prostovoljci so tisti, ki ne sedijo križem rok, se organizirajo in skušajo pomagati tam, kjer drugi ne vidijo ali nimajo posluha. Prostovoljci najdejo načine, najdejo moč in zberejo pogum za pomoč, ne da bi pri tem pričakovali kakršnokoli korist ali zahvalo.« 

 

12024_1670934141_4-image

 

Dobitniki nagrad:

- Županovo priznanje 'Naj prostovoljec 2022 v Mestni občini Murska Sobota' je prejel upokojeni policist Boris Muhič, ki mu nikoli ni težko pomagati, predvsem pa potrkati na vrata in prositi za pomoč in sodelovanje za tiste, ki so pomoči potrebni.

- Priznanje za 'Naj prostovoljsko društvo 2022 v Mestni občini Murska Sobota' je prejela Nogometna šola Mura, ki so z akcijo 'Muraši za Emo' ponovno dokazali, da z veseljem pomagajo tistim, ki pomoč potrebujejo.

- V kategoriji 'Naj prostovoljska organizacija 2022' sta bili podeljeni dve priznanji. Srednji zdravstveni šoli Murska Sobota, ki s svojimi dijaki izvaja številne prostovoljske projekte in aktivnosti ter Lionsu klubu Murska Sobota, ki je v letu 2022 s številnimi dobrodelnimi akcijami in prispevki članov pomagal številnim posameznikom in različnim organizacijam ter domovom ostarelih.

- V kategoriji 'Naj prostovoljski dogodek 2022' je komisija izbrala Evangeličansko cerkveno občino, ki je v minulem letu organizirala dva koncerta za pomoč in podporo integracije ukrajinskih družin v Pomurju.



Avtor:

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:



KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h




Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki