PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    
Ocena škode pri društvih in ustanovah zaradi poplav in zemeljskih plazov avgusta 2023

Ministrstvo za javno upravo se je na Slovensko filantropijo, koordinatorico Slovenske mreže prostovoljskih organizacij, obrnilo s prošnjo, da spodnjo informacijo posredujemo članicam mreže.

 

Glede na 71. člen Zakona o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023[1] (ZIUOPZP), ki določa, da pristojna ministrstva izdelajo oceno škode pri društvih in ustanovah zaradi katastrofalnih poplav, plazenja tal in drugih posledic hudourniškega delovanja visokih voda - »POPLAVE avgust 2023« , vam v prilogi posredujemo:

 

  • Navodila_društvom in ustanovam za izpolnjevanje obrazca za oceno škode zaradi posledic močnih neurij z večdnevnim obilnimi deževjem na širšem območju Republike Slovenije, ki je povzročilo katastrofalne poplave, plazenje tal in druge posledice hudourniškega delovanja visokih voda - »POPLAVE avgust 2023«.
  • Obrazec za oceno škode v društvih in ustanovah – POPLAVE avgust 2023.
  • Metodologije za ocenjevanje škode v društvih in ustanovah – POPLAVE avgust 2023.
  • Življenjska dobra in amortizacija premičnin.

 

Oškodovanci s statusom nevladne organizacije v javnem interesu posredujete podpisan obrazec tistemu ministrstvu, ki vam je status podelilo. Če navedenega statusa nimate, obrazec posredujete Ministrstvu za javno upravo. Evidenca nevladnih organizacij v javnem interesu in pristojnih ministrstev je dostopna na portalu AJPES.

 

Oškodovanci prijavijo škodo na predpisanem obrazcu najpozneje do 20. 9. 2023.

 

V veliko pomoč pri izpolnjevanju obrazcev vam bodo informacije, ki so objavljeni na spletni strani CNVOS-a.

 

V petek, 15. septembra ob 13. uri bo CNVOS tudi organiziral brezplačno pravno posvetovalnico o izpolnjevanju obrazcev in oceni škode pri nevladnih organizacijah, ki bo na povezavi: ttps://us06web.zoom.us/meeting/register/tZMrdeigqz4uE9IOBbRaUi2vUDavO0o5SZzQ

 

[1] Uradni list RS, št. 95/23.



Avtor:

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:



KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h




Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki