PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    
POVABILO K PRIPRAVI POLETNEGA KATALOGA ZA MLADE

Vse organizacije, vključene v Slovensko mrežo prostovoljskih organizacij, vabimo k skupni pripravi dveh katalogov - eden bo za celotno Slovenijo in drugi za območje Mestne občine Ljubljana. V katalogih bodo predstavljena prostovoljska dela, v katera se v polenih mesecih lahko vključijo mladi prostovoljci.

 

Vabimo vas, da premislite, kako bi lahko mlade tudi med letošnjimi poletnimi počitnicami vključili v prostovoljske aktivnosti in jim s tem ponudili priložnost, da naredijo nekaj dobrega in se ob tem tudi učijo za življenje, morda spoznajo kakšen poklic, stkejo nova prijateljstva in pridobijo nekaj izkušenj.

 

Vse prostovoljske priložnosti bomo zbrali in objavili v obliki spletnega kataloga, ki bo javnosti dostopen junija 2023 na www.prostovoljstvo.org, posredovali pa ga bomo tudi šolam, univerzam in mladinskim organizacijam, medijem ter spletnim portalom.

 

V katalogu bodo s posebnim znakom označene medgeneracijske aktivnosti ter tista dela, v katerih lahko sodelujejo tudi mladoletni prostovoljci, vendar morate ob tem pridobiti naziv Mladim prostovoljcem prijazna organizacija*.

 

Naslovna_katalog_SF

 

Vabimo vas, da prostovoljska dela zapišete v Prijavnico, ki jo v celoti izpolnjeno pošljete na patricija.fasalek@filantropija.org do srede, 7. junija 2023! Predlagamo, da priložite tudi kakšno fotografijo.

 

Prijazno vabljeni k sodelovanju!

 

*Članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij lahko s podpisom posebne izjave pridobijo znak »Mladim prostovoljcem prijazna organizacija«. Znak pomeni, da ravnajo v skladu z Zakonom o prostovoljstvu in znajo dobro mentorsko poskrbeti za mlade, ki še niso dopolnili 18 let. Srednješolci in drugi mladi, ki jih zanima prostovoljstvo, v teh organizacijah dobijo vse potrebne informacije, podporo in se lahko aktivno vključijo v delo pod vodstvom mentorja. Če se boste odločili za pridobitev tega znaka in izpolnjujete navedene pogoje, nam izpolnjeno, žigosano in podpisano Izjavo posredujte po pošti na naš naslov ali pa skenirano na naslov slovenska@filantropija.org. Organizacije, ki ste znak pridobile že v prejšnjih letih, izjave ne pošiljajte ponovno.



Avtor:

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:



KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h




Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki