PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    
Povezan s seboj, povezan z mladimi

Drugo soboto v novembru je Mreža mladinskih centrov Ljubljana (Mreža MC LJ) gostila izobraževalno družabni oddih za prostovoljce “Povezan s seboj, povezan z mladimi”.

 

Dogodek, namenjen zahvali prostovoljcem ljubljanskih mladinskih centrov za njihov prispevek pri delu z mladimi, podpori za lažje opravljanje tega plemenitega poslanstva ter povezovanju s skupnosti prostovoljcev mreže, so članice Mreže MC LJ gostile v Salezijanskem mladinskem centru Rakovnik. Udeležence je uvodoma, v imenu Urada za mladino Mestne občine Ljubljana, pozdravila Ela Porić, ki je v svojem nagovoru poudarila pomen prostovoljstva in se zahvalila za sodelovanje prostovoljcem pri gradnji bolj povezane in solidarne skupnosti. V imenu Mreže je dobrodošlico udeležencem zaželela organizacijska ekipa dogodka, pod vodstvom Nives Felić iz Zavoda Nefiks in Marka Taljana, sodelavca Mladih zmajev, ki sta skrb za izvedbo usposabljanja v nadaljevanju predala izkušeni ekipi IGLU-ja - Improvizacijsko gledališče Ljubljana. Dogodek je potekal v dveh delih.   

 

Povezan_s_seboj_povezan_z_mladimi3

V dopoldanskem delu so se prostovoljci na delavnici za bolj udobno in kakovostno delo z mladimi v manjših skupinah, pod vodstvom izkušene mentorske ekipe IGLU-ja, Vida Sodnika, Petra Frankla in Teodore Švent, skozi različne vaje ter improvizacijske igre povezali in spoznavali izhodišča ter orodja za učinkovito komuniciranje, delo s skupinami in ustvarjanje idealnega okolja za timsko delo in grajenje idej. Skozi delavnico so ob podpori mentorjev naslovili tudi delo z različnimi statusi oseb in pomen neverbalne komunikacije. 

 

Delu v skupinah je sledilo druženje ob piknik kosilu, ki so se mu pridružili tudi mladinski delavci, mentorji prostovoljcev, kjer ni manjkalo priložnosti za mreženje in izmenjavo izkušenj.

 

Dan s prostovoljci je minil v sproščenem vzdušju in odličnem odzivu prav vseh 50 udeležencev, izvajalcev in gostiteljev, kar daje potrditev o pomenu in smiselnosti takšnih in podobnih dogodkov za krepitev celotne skupnosti ljubljanskih mladinskih centrov.

 

Povezan_s_seboj_povezan_z_mladimi2

 

V Mrežo mladinskih centrov Ljubljana so z geslom "Mladim prijateljstvo, mestu navdih" povezani: Cona Most, CONA Polje, CONA Centr, CONA Fužine, CONA Korak, Mladinsko Središče Vič, Mladinski center Vič (Zavod Nefiks), MC Legebitra, Dnevni center Skupaj v skupnosti, MC ULCA, Mladinska postaja Moste, SMC Kodeljevo, SMC Rakovnik, Mladinski center Zavod Bob in Mladi zmaji. Mrežo podpira Mestna občina Ljubljana.

 

Foto: Valeriia Stepanovych. 



Avtor:

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:



KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h




Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki