PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    
Poziv k prijavi solidarnostnih projektov mladih, namenjenih pomoči prizadetim ob poplavah v okviru programa Evropska solidarnostna enota

Vlada Republike Slovenije je napovedala povečanje sredstev iz nacionalnega proračuna za program Evropska solidarnostna enota v letu 2023 s ciljem podprtja dodatnih aktivnosti v tem programu, ki bodo v pomoč pri odpravljanju posledic avgustovskih poplav. Odločitev Vlade RS bosta izvedli Nacionalna agencija programov Erasmus+: Mladina in Evropska solidarnostna enota Movit v sodelovanju z Uradom Republike Slovenije za mladino.

 

Predvidoma bo na voljo tudi dodatnih 150.000 EUR za sprejem solidarnostnih projektov, ki bodo nagovarjali solidarnost s prizadetimi v poplavah in pomoč pri odpravljanju njihovih posledic, npr. nudenje kakršnekoli pomoči pri odpravljanju posledic poplav, zbiranje sredstev, ponujanje učne pomoči otrokom in mladostnikom, družabništvo za starostnike in družine, itd.

 

Vabljeni k prijavi solidarnostnih projektov v vaših lokalnih okoljih, in sicer na prijavni rok, 4. 10. 2023, preko spletne prijavnice.


Kaj pa sploh so solidarnostni projekti? To so projekti, ki jih izvede skupina vsaj petih mladih, starih med 18 in 30 let, z namenom izražanja solidarnosti, prevzemanja odgovornosti in prispevanja k pozitivnim spremembam v svoji lokalni ali širši skupnosti. Tovrstni projekti lahko trajajo od dveh do dvanajstih mesecev. Kot podporo lahko mladi v projekt vključijo tudi inštruktorja. Več informacij o tovrstnih projektih najdete tukaj, v angleškem jeziku pa so na interaktiven način predstavljeni tudi v kratkem videu.

 

Vir: MOVIT, Ljubljana



Avtor:

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:



KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h




Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki