PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    

Posredovalnica prostovoljskih del

SI
Naziv delaProsti čas z odraslimi z motnjo v duševnem razvoju100143
OrganizacijaDruštvo Barka
LokacijaZbilje, Medvode
datum_objave11.05.2023
Opis dela

Društvo Barka je humanitarna organizacija, ki osebam z motnjo v duševnem razvoju nudi domače in delovno okolje, kjer je njihova posebnost in drugačnost videna kot dar in ne kot breme. Združuje 34 oseb z motnjo v duševnem razvoju in brez nje, ki skupaj živimo, gradimo pristne medsebojne odnose, vzajemna prijateljstva ter odkrivamo svoje meje in zmožnosti.

Posedujemo dve bivalni hiši in poslopje delavnic. Poslopje delavnic predstavlja delovno okolje, kjer 18 sprejetih oseb s pomočjo delovnih inštruktorjev in prostovoljcev ustvarja ročno izdelane izdelke iz različnih naravnih materialov in pri tem razvija ročne spretnosti ter talente. Hiši pa predstavljata domače okolje, kjer življenje poteka tako kot v večini družin. 10 sprejetih oseb s pomočjo hišnih asistentov in prostovoljcev ter glede na svoje sposobnosti sodeluje pri opravljanju gospodinjskih opravil, pripravi obrokov, skrbi za higieno in urejanju okolice hiše.

Smo mednarodna skupnost, zato se nam, poleg domačih, pridružuje tudi mnogo prostovoljcev iz tujine, ki s seboj prinašajo svoje izkušnje, znanje, interese ter ideje.
Tu je naštetih le nekaj aktivnosti, ki jih v skupnosti izvajamo. Zelo bomo veseli, če z nami delite svoje želje in navdihe ter nam sporočite, na kakšen način bi želeli doprinesti k življenju v skupnosti. Odprti smo za vse nove ideje in prijatelje!

Aktivnosti, v katere so lahko vključeni prostovoljci:

1. Kuhanje – vsi zmoremo jesti zdravo.
2. Vrtnarjenje – uredimo naš vrt v Zbiljah.
3. Delo z lesom v lesni delavnici.
4. Tkanje, pletenje, šivanje in druge ročne spretnosti v okupacijski delavnici.
5. Risanje in slikanje v ateljeju.
6. Ples(na) (terapija).
7. Terapija s konji.
8. Aktivne počitnice in izleti.
9. Vzdrževanje bivalnih enot.
10. Ozaveščanje o darovih oseb z motnjo v duševnem razvoju.
11. Aktivno preživljanje prostega časa (sprehodi, družabne igre, individualni obiski kulturnih prireditev, kino, ...).
12. Lahko tudi kofetkanje in druženje.

… vaše ideje?

Predlagamo, da k nam pridete na enodneven obisk, spoznate našo skupnost in se odločite, kakšen način prostovoljstva vam najbolj ustreza (enkrat tedensko, enkrat mesečno, en teden v letu, vsak vikend, vsak delovni dan, itd.)

Smo popolnoma prilagodljivi! Vi se odločite kdaj in koliko časa želite preživeti z nami.


Primerno za : Posameznike


Področja dela : Ranljive skupine, Zdravje, Starejši


Oblika dela : Drugo, Organizacija delavnic, prireditev aktivnosti, Pomoč pri organizaciji in izvedbi taborov letovanj, Spremljanje, Zagovorništvo


Pričakovane izkušnje :

Za opisano obliko prostovoljstva ne zahtevamo nikakršnih izkušenj ali pridobljenih znanj, želimo pa, da imate veselje do dela z ranljivimi skupinami in ste odprti ter strpni do drugačnosti.


Trajanje dela : Dolgoročno sodelovanje


Št. ur na teden : po dogovoru


Kontakt : Saša Kastelic   |  T: 040589949   |  E: prostovoljstvo@skupnostbarka.siVeljavnost objave : 11.05.2023 - 11.07.2023 | (Poteklo)

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h
Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki