PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    

Posredovalnica prostovoljskih del

SI
Naziv delaŠportno-rekreativni_a pomočnik_ca na letovanju v Poreču ali na Pohorju100202
OrganizacijaZveza prijateljev mladine Maribor
LokacijaPoreč (Hrvaška) in Pohorje (Maribor, Slovenija)
datum_objave26.05.2023
Opis dela

Pri Zvezi prijateljev mladine Maribor med poletnimi počitnicami organiziramo letovanja za za otroke in mladostnike.

V vsaki izmeni 11-dnevnih letovanj v Vzgojno izobraževalnem in rekreativnem centru (VIRC) Poreč je lahko do 300 otrok in na Domu Miloša Zidanška (DMZ) na Pohorju do 65 otrok. Izmene vodijo izkušena pedagoška vodstva.

Prostovoljec ''športno-rekreativni vzgojitelj'' organizira in vodi športno-rekreativne vsebine ter druge dejavnosti po dogovoru s pedagoškim vodstvom.

Na letovanjih lahko delate tudi kot prostovoljci ''vzgojitelji'', ki imajo svojo skupino 10 do 12 otrok in 11 dni zanje v celoti skrbijo. Poleg tega pripravijo in izvedejo vsaj 3 dejavnosti, ki so namenjene celotni izmeni (delavnice/večerni program/športne vsebine), večina se jih pripravi že na sestankih posameznih izmen pred odhodom na letovanje.

POJASNILO: Naše prostovoljce na letovanjih imenujemo ''vzgojitelji_ce'', vendar za nobeno delo NI POGOJ VZGOJITELJSKA IZOBRAZBA.

K sodelovanju vabimo prostovoljce, ki bi kot vodje skupin (''vzgojitelji''), ''športno rekreativni vzgojitelji'' ali ''vzgojitelji za psihosocialno podporo'' želeli del poletnih počitnic preživeti z otroki in mladostniki na Pohorju ali v Poreču.

V vse izmene še posebej vabimo:
• športno-rekreativne vzgojitelje,
• vzgojitelje za fantovske skupine,
• vzgojitelje in vzgojiteljice, ki imajo izkušnje z delom z otroki s posebnimi potrebami,
• v 4. izmeno VIRC Poreč še posebej vzgojitelje in vzgojiteljice, ki imajo izkušnje z vodenjem skupin mladostnikov (je tudi srednješolska izmena).


Primerno za : Posameznike, Skupine


Področja dela : Šport in rekreacija, Otroci in mladi


Oblika dela : Animacija, Organizacija delavnic, prireditev aktivnosti, Pomoč pri organizaciji in izvedbi taborov letovanj, Spremljanje


Pričakovane izkušnje :

Ni pomembna strokovna usmerjenost, status ali spol, pomembno je, da izpolnjujete navedene pogoje, da imate potrebne sposobnosti in izkušnje za samostojno vodenje skupine otrok ter ste pripravljeni nekaj svojega prostega časa nameniti počitniškim programom za otroke. Za športno-rekreativnega vzgojitelja je zaželeno potrdilo o opravljenem tečaju za vaditelja plavanja. OD PROSTOVOLJK IN PROSTOVOLJCEV PRIČAKUJEMO (pogoji): – polnoletnost in najmanj srednješolska izobrazba


Trajanje dela : Ena izmena traja 11 dni, sodelujete lahko v več izmenah


Št. ur na teden : 24/dan 11 dni


Kontakt : Marina Škrubej, referat za letovanje   |  T: 02 229 69 14 in 040 433 766   |  E: referatzpm@zpm-mb.siVeljavnost objave : 26.05.2023 - 26.07.2023 | (Poteklo)

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h
Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki