PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    

Posredovalnica prostovoljskih del

SI
Naziv delaProstovoljno delo v Gambiji, Zahodna Afrika 33588
OrganizacijaDruštvo Za Otroke Sveta
LokacijaGambija, okolica Kololija
datum_objave15.05.2023
Opis dela

Delo našega društva v Gambiji obsega veliko področij, zato potrebujemo pomoč več prostovoljcev. V Gambiji med drugim nudimo tudi prostovoljsko delo na področju pedagogike in specialne pedagogike,fotografije, medijske produkcije, učne pomoči, štundetske obiske lokalnih bolnišnic, fizioterapija,itd. Vabimo prostovoljce in študente pedagoških smeri in socialnega dela, vzgojitelje in pomočnike vzgojiteljev, animatorje in vse, ki imajo radi delo z otroki in imajo vsaj nekaj izkušenj z delom v skupini otrok. Delo poteka v karierno-izobraževalnem centru, ki vključuje vrtec in šolo za otroke, stare od 3 do 6 let. Pomoč je zaželjena v času rednega pouka in tudi v času poletnih taborov, ki potekajo med poletnimi počitnicami. Čeprav je pri nas v Gambiji vedno poletje. Poletne tabore organiziramo, da otroci ostanejo v varstvu, aktivni, da se družijo in da dobijo malice, kar v Gambiji ni samoumevno. Poletnih taborov se otrocii izjemno veselijo predvsem zaradi obiskov prostovoljcev, saj se jim ti posvečajo na poseben način in med njimi in otroki se spletejo posebne vezi. Center v poletnem in popoldanskem času odpira svoja vrata tudi vsem otrokom iz okoliških vasi, ki se želijo udeležiti raznih poučnih, zabavnih oziroma športnih aktivnosti. Večina otrok v vasi nima možnosti rednega šolanja, vendar so znanja zelo željni. Center bo za večino teh otrok edini stik z osnovami angleškega jezika, s poznavanjem številk, črk, z didaktičnimi igračami in družabnimi igrami. V centru se v dopoldanskem času odvijajo razni tečaji in pa predšolska vzgoja, v popoldanskem času pa v centru poteka individualna učna pomoč in popoldanske aktivnosti za otroke. V Gambijo preko našega društva ne prihajajo ljudje samo zaradi zanimivih krajev, kulture, zgodovine, divjih živali, morja ali glasbe … Glavni razlog za obisk Gambije je prostovoljno delo z domačini. Otroci in odrasli, ki jih boste spoznali, so tisti, zaradi katerih boste na tem potovanju uživali in nikoli pozabili lepih trenutkov, preživetih z njimi. Lepo je biti med ljudmi, poslušati njihove zgodbe, se pogovarjati z njimi, piti njihov čaj, z njmi plesati, bobnati in se veseliti brez posebnega razloga in enostavno biti del njihovega življenja za kratek čas in te čudovite izkušnje odnesti s seboj domov. Če te je naše povabilo nagovorilo, te vabimo v zahodno Afriko, da doživiš najbolj posebno potovanje do sedaj. Potovanje z namenom.


Primerno za : Posameznike, Družine, Skupine, Tujce


Področja dela : Kultura in umetnost, Šport in rekreacija, Turizem, Vzgoja in izobraževanje, Otroci in mladi


Oblika dela : Administracija, Animacija, Izobraževanje, Organizacija delavnic, prireditev aktivnosti, Pomoč pri organizaciji in izvedbi taborov letovanj, Pomoč pri vzgoji, Priprava in izvedba projektov, Učna pomoč


Pričakovane izkušnje :

Primerna izobrazba ali izkušnje z delom z otroki. Za druga področja je prav tako potrebana primerna izobrazba ali veselje do dela na določenem področju (fotografija, medijska produkcija, socialna omrežja, itd).


Trajanje dela : od enega do več tednov


Št. ur na teden : 15 - 20


Kontakt : Jasmina Kozinc   |  T: +38631774307   |  E: info@potujkotprostovoljec.siVeljavnost objave : 15.05.2023 - 15.07.2023 | (Poteklo)

PRIJAVA NA ENOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h
Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2023 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki