PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    

Posredovalnica prostovoljskih del

SI
Naziv delaZapisovanje življenjske zgodbe33672
OrganizacijaZveza paraplegikov Slovenije
LokacijaLjubljana
datum_objave22.09.2022
Opis dela

Zveza paraplegikov Slovenije (ZPS) že 53 let združuje invalide paraplegike in tetraplegike iz vse Slovenije. Bila je vzpostavljena z namenom, da pomaga gibalno oviranim ljudem, ki živijo s poškodbo hrbtenjače in so posledično vezani na vsakodnevno uporabo invalidskega vozička. Zapisati želimo življenjsko zgodbo enega od ustanovnih članov ZPS. Gospod, ki živi s tetraplegijo, že 53 let deluje kot prostovoljec pri ZPS. V njegovi družbi je vedno prijetno, saj rad pripoveduje zgodbe in se spominja dogodivščin iz svojega aktivnega življenja. Da bi se mu poklonili za njegovo več kot pol stoletno delovanje na področju varovanja pravic oseb s poškodbo hrbtenjače, bi radi zapisali njegovo biografijo. Iščemo prostovoljca, ki bi se z gospodom srečeval 1x tedensko za 2-3 ure, se z njim pogovarjal in na računalnik zapisoval njegove zgodbe. Končni rezultat sodelovanja bo izdaja biografije v knjižni obliki. Prostovoljsko delo bo potekalo v Ljubljani: na sedežu ZPS ali na domu člana.


Primerno za : Posameznike


Področja dela : Kultura in umetnost, Ranljive skupine, Starejši


Oblika dela : Družabništvo, Raziskovanje, Založništvo


Pričakovane izkušnje :

Veselje do dela s starostniki in invalidi, poznavanje urejevalnikov besedil. Zaželeno je, da prostovoljec uporablja svoj prenosni računalnik.


Trajanje dela : Dolgoročno sodelovaje


Št. ur na teden : 2-3


Kontakt : Tanja Kovačič   |  T: 031706302   |  E: tanja.kovacic@zveza-paraplegikov.comVeljavnost objave : 22.09.2022 - 22.11.2022

PRIJAVA NA ENOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h


Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2022 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki