PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    

Regijski obiski 2013

Slovenska filantropija je v letu 2013 opravila šest regijskih obiskov po Sloveniji, da smo se neposredno na terenu seznanili z izzivi, s katerimi se srečujete prostovoljske organizacije v različnih predelih Slovenije. Upamo, da smo spodbudili in okrepili sodelovanje s prostovoljskimi organizacijami, informirali o novostih na področju prostovoljstva in tako soprispevali k razvoju prostovoljstva v vaši regiji.


Zakaj ste se nam pridružili?


Številne organizacije prav zaradi prostovoljcev lahko uresničujejo svoje poslanstvo. Delo s prostovoljci zahteva posebna znanja in veščine, da ohranimo prostovoljce aktivne, jim ponudimo prijetno, učno izkušnjo.

Standarde delovanja in tudi obveznosti prostovoljskih organizacij od leta 2011 določa Zakon o prostovoljstvu, ki se bo letos nadgrajeval z nacionalno strategijo za razvoj prostovoljstva.

Ne pozabite, da lahko k razvoju prostovoljstva prispevate tudi vi.


Kaj vse smo vam ponudili?

  • Priložnost, da ste v roku dveh dni izkoristili strokovne sodelavce Slovenske filantropije za pridobitev vseh informacij, potrebnih za dobro in lažjo organizacijo prostovoljstva.
  • Vse, kar vas zanima o Zakonu o prostovoljstvu (sklepanje dogovorov, vodenje evidenc, vračanje stroškov nastalih v prostovoljstvu, zavarovanje prostovoljcev).
  • Priložnost, kako do novih prostovoljcev z objavljanjem prostovoljskih zgodb, oglasov za prostovoljsko delo.
  • Kako do dodatne promocije svojega dela (uporaba portala prostovoljstvo.org, pisanje sporočil za javnost, uporaba socialnih omrežij).
  • S pridružitvijo Slovenski mreži prostovoljskih organizacij pridobite informacije in dostop do spletnih aplikacij, ki vam olajšajo delo.
  • Individualne svetovalne ure.
  • Srečanje z drugimi organizatorji prostovoljskih organizacij in skupno načrtovanje Dneva za spremembe, Festivala prostovoljstva v vašem kraju.
  • Spoznali ste izzive korporativnega prostovoljstva in skupaj z nami pripravili ponudbo, ki bo atraktivna za pridobivanje pomoči zaposlenih iz podjetij.
  • Se pogovorili o zagatah in dobrih izkušnjah pri delu s prostovoljci.
  • Prispevali svoj pogled na razvoj prostovoljstva v vaši regiji in na nacionalni ravni, ki bo upoštevan pri oblikovanju nacionalne strategije na področju prostovoljstva.


Regijski obisk je vključeval tudi druge aktivnosti namenjene pripravljavcem občinskih razpisov, da bodo primerno vključili prostovoljstvo v besedila javnih razpisov in pozivov ter individualna srečanja s prostovoljskimi organizacijami in župani.


PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h
Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki