PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    

Izobraževanje za mentorje in organizatorje prostovoljskega dela

Mentorji prostovoljcev usklajujejo delo prostovoljcev s poslanstvom organizacije in potrebami uporabnikov. Po naših izkušnjah je najpogosteje prav mentor prostovoljcev ključna oseba, ki stoji za uspešnimi prostovoljskimi zgodbami. Zakon o prostovoljstvu govori, da mentorstvo obsega organizacijo prostovoljskega dela in podporo prostovoljcu pri opravljanju prostovoljskega dela v skrbi za kakovostno izvajanje prostovoljskega dela. Mentorstvo v organizacijah prevzemajo zaposleni, pa tudi prostovoljci, ki so že dlje časa vpleteni v prostovoljski program.

 

Delo mentorjev ni enostavno, zaradi nerednega financiranja se mentorji v organizacijah pogosto menjujejo, uvajajo se novi prostovoljski programi, prihajajo novi prostovoljci. Tukaj nastopimo sodelavci Slovenske filantropije, ki preko osebnih svetovanj in izobraževanj za mentorje iščemo odgovore na najpogostejša vprašanja mentorjev, organizatorjev prostovoljstva, kot so:

 

Kako vzpostaviti prostovoljski program, da bo skladen z zakonom o prostovoljstvu?

Kako pridobiti dobre prostovoljce?

Kako ohraniti motivacijo prostovoljcev, kako jih nagrajevati?...

 

Na izobraževanjih Slovenske filantropije se v tematiko poglobimo teoretično in praktično. Udeleženci pridobijo veliko koristnih informacij, izmenjajo izkušnje z ostalimi mentorji in odhajajo z znanji ter informacijami, ki jih lahko takoj neposredno uporabijo pri svojem delu.

 

Več informacij dobite na elektronskem naslovu usposabljanja@filantropija.org ali na telefonski številki 01 433 40 24.

 

Uvodna izobraževanja za mentorje Motiviranje in spremljanje prostovoljcev Intenzivno 5-dnevno izobraževanje Delavnica Zakon o prostovoljstvu Reševanje konfliktnih situacij

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h
Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki